Nemzetközi foci bajnokok ligája

Egészen megindító interjút adott a BL-döntőbe jutást követően az Inter csatára

Giuseppe Maffia / NurPhoto via Getty Images
Giuseppe Maffia / NurPhoto via Getty Images

Az Internazionale kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel jutott túl a városi rivális AC Milan csapatán a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A visszavágó egyetlen gólját Lautaro Martínez szerezte, a gólpasszt Romelu Lukaku jegyezte, aki a 66. percben állt be csereként. A belga csatár a meccset követően a CBS-nek nyilatkozott, az egyik kérdező pedig az a Thierry Henry volt, akivel együtt dolgoztak a belga válogatottnál.

Az interjú épp emiatt érdekes fordulatot vett, kicsit beláthattunk abba, hogy a korábbi kiváló csatár, Henry milyen edző.

Felvetették ugyanis a kettősnek, hogy elég bizalmasnak tűnik a viszonyuk, és hogy hiányolják-e a közös munkát. Lukaku erre azt felelte, nagyon is, mert Henry egy igazi régi vágású szakember, aki mindig őszinte.

„Még az Evertonnál játszottam, amikor elkezdtünk együtt dolgozni. Akkor megkértem, mondja meg őszintén, mi nem stimmel a játékommal, mit tehetnék többet. Az edzőtáborokban aztán összeültünk, két-két óra nyolc napon át, megnéztünk minden meccset, minden egyes rövid videót, ő pedig elmondta, hol volt rossz a labdaérintésem, hol választottam jó megoldást.

A következő volt a legjobb szezonom a Premier League-ben, és a válogatottban is elkezdtem termelni a gólokat. Szóval nagyon hálás vagyok neki

– magyarázta a belga csatár.

Ezután Henry kapta meg a szót, akitől azt kérdezték, milyen Lukakuval együtt dolgozni. Azt felelte, sok hasonlóságot vélt felfedezni kettejük közt, a belga csatár is mindig keresi a kihívásokat, ugyanakkor sokszor túl kritikus magával, emiatt úgy érezte, segítenie kell, hogy meglássa a jót is a saját játékában. És akkor is tartotta Lukakuban a lelket, miután Belgium meglepetésre már a csoportkörben kiesett a katari világbajnokságon.

Hetekig aggódtam érte, úgyhogy naponta ráírtam, érdeklődtem, hogy van, mert nem volt egyszerű helyzet. És ezért is vagyok igazán büszke rá, mert nagyon mélyről jött vissza és jutott el oda, ahol most van

– mondta Thierry Henry.

Romelu Lukaku kölcsönben tért vissza az Interhez a nyáron a Chelsea-től, ám nem alakult valami jól a szezonja, sérülések is hátráltatták. Most a hajrára azonban formába lendült, a bajnokságban négy bajnokin öt gólja és három gólpassza volt, de a BL egyenes kieséses szakaszában is szerzett már két gólt és előkészített egy találatot.

A BL-döntőbe jutás mellett az Inter a harmadik helyen áll a bajnokságban.

Olvasói sztorik