Nemzetközi foci

Megvan, kivel pótolná a PSG Lionel Messit

Diego Souto/Quality Sport Images / Getty Images
Diego Souto/Quality Sport Images / Getty Images

A nyáron lejár Lionel Messi szerződése, és nagyon úgy tűnik, hogy az argentin világbajnok két, összességében csalódást keltő szezont követően elhagyja a PSG-t. A hírek szerint Szaúd-Arábiában folytathatja csillagászati fizetésért.

A Le Parisien azt írja, a párizsi klub már ki is nézte magának, kivel pótolná Messit. A lap szerint az első számú kiszemelt a Manchester City játékosa, Bernardo Silva.

A portugál játékos egy az egyben persze nem tudná pótolni az argentint, ugyanakkor a pálya több pontján is bevethető, és a védekezésből is kiveszi a részét, ráadásul csak 28 éves. Ugyan van még két év a manchesteri szerződéséből, de a PSG egy 80 milliós ajánlattal szeretne beszélni az érte zajló versenybe, amit a többi kérő közül a Barcelona aligha tudna tartani.

Javíthatja a párizsiak esélyeit, hogy Silva képviseletét az a Jorge Mendes látja el, aki jó kapcsolatot ápol a klubvezetéssel, korábban pedig már segített a csapathoz vinni Vitinhát és Renato Sanchezt is.

Bernardo Silvának van már tapasztalata a francia bajnokságról is, három szezont játszott az AS Monacóban, amellyel megnyerte a Ligue 1-et, és elődöntős volt a Bajnokok Ligájában. Akkor csapattársa volt Kylian Mbappé, a PSG jelenlegi csatára.

Olvasói sztorik