Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Milan edzője még a sima BL-vereség után is optimista maradt

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP
Szenzációs első félidőt produkált az Inter az AC Milan vendégeként a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén, és végül 2:0-s előnyről várhatja a jövő heti visszavágót. Simone Inzaghi szerint több gólt is szerezhettek volna, míg kollégája, Stefano Pioli a vereség ellenére sem veszítette el optimizmusát.

Simone Inzaghi, az Inter edzője nagyon boldog volt, rendkívülinek nevezte csapata első félidei teljesítményét, de azt kicsit fájlalja, hogy még egy góllal nem tudták szinte végleg elintézni a továbbjutást.

Az Inter az első 11 percben Edin Dzeko és Henrikh Mhitarjan góljaival már 2-0-ra vezetett, és tovább is növelhette volna az előnyét, hiszen Hakan Calhanoglu a kapufát találta el, a VAR pedig elvett egy büntetőt.

„Nagyon elégedett vagyok, az első félidő rendkívüli volt, tényleg még több gólt szerezhettünk volna” – mondta Inzaghi.

Nagyszerűen futballoztunk, de több párharcon is túl vagyunk már, szóval tudjuk, hogy még csak a csata felénél járunk. A visszavágón mögöttünk lesznek a szurkolóink, és tudjuk, hogy kapunk még egy lökést, hogy ez az álom valóra váljon.

A meccs játékosa Mhitarjan lett, aki kiemelte, hogy az Inter hihetetlenül éhes a sikerre.

„Az első perctől kezdve a meccs megnyerésére koncentráltunk, ezt az első félidőben be is bizonyítottuk. Gratulálok a csapattársaimnak, de a munkát még nem végeztük el, a jövő héten nagy meccs vár ránk.”

Az AC Milan védője, Fikayo Tomori szerint nehéz megmagyarázni, hogy csapata miért kezdett ilyen rosszul.

„Gyorsan kaptunk két gólt, és egy olyan csapat ellen, mint az Inter, nehéz talpra állni. Nehéz megmagyarázni, csalódottak vagyunk. De ez még csak az első meccs, szóval többet és jobban kell teljesítenünk a visszavágón” – nyilatkozta.

Hinnünk kell abban, hogy bejuthatunk a döntőbe. Nem lesz könnyű, mert tudjuk, hogy ellenfelünk erős, de ha úgy játszunk, ahogy tudunk, olyan intenzitással és minőséggel, akkor okozhatunk még gondot.

Ami a vesztes csapat edzőjét illeti, Stefano Pioli továbbra is optimista a továbbjutást illetően.

„El kell ismerni, hogy az Inter jobban futballozott az első félidőben, szerzett is két gólt. Mi hiába javultunk fel a második félidőre, nem találtunk be pedig megvoltak a helyzeteink. A visszavágón agresszívabb hozzáállásra lesz szükségünk.”

A csatár, Rafael Leao gyomorproblémák miatt kihagyta a meccset, de Pioli úgy véli, hogy a portugál válogatott játékos alkalmas lehet a visszavágóra.

„Nem volt olyan állapotban, hogy pályára képjen, de van hat nap, reméljük, hogy felépül.”

Az Inter ebben a szezonban három különböző sorozatban is legyőzte a Milant (3-0-ra az olasz Szuperkupában, 1-0-ra a Serie A-ban, és most 2-0-ra a BL-ben), ilyenre 1994-95 óta nem akadt példa.

Ráadásul az Inter mindhárom győzelme alkalmával megúszta kapott gól nélkül, de Bajnokok Ligája idei kiírásában ez már a hetedik olyan meccs volt, hogy nem zörrent meg a hálója.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik