Nemzetközi foci bajnokok ligája

Korábbi játékosa értetlenkedett Guardiola döntése láttán

Nick Potts/PA Images via Getty Images
Nick Potts/PA Images via Getty Images

1-1-es döntetlent játszott egymással a Real Madrid és a Manchester City a Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén, amelyen Pep Guardiola, ha nem is példa nélküli, de meglepő dolgot tett. Vagyis nem tett.

Egyet sem cserélt ugyanis, noha olyan játékosok ültek a kispadon, mint Riyad Mahrez, Phil Foden vagy Julian Álvarez, hogy csak a támadókat említsük.

Mindez annak fényében volt szembetűnő, hogy a Real Madrid jól elszigetelte a társaktól Erling Haalandot, akinek mindössze 21 labdaérintése volt a mérkőzés során, miközben a kapusok Éderson 29-szer, Thibaut Courtois pedig 43-szor ért labdába. A City korábbi játékosa, Sergio Agüero sem értette, miért nem változtatott a katalán szakember, érthető módon honfitársa, az argentin válogatottal világbajnoki címet szerző Álvarezt hiányolta a pályáról.

Nem értettem, miért nem cserélte be Juliant. Meglepett, de persze Pepről van szó. Mindenesetre, ha rajtam múlna, Álvarez minden meccsen játszana

magyarázta a korábbi kiváló csatár.

Haaland mellett/mögött nehéz bármelyik csatárnak is kitűnnie, de az argentin valóban remek szezont fut és próbál megragadni minden lehetőséget, amit edzőjétől kap. A 23 éves játékos 44 mérkőzésen játszott a szezonban, 24 alkalommal csereként állt be. Így is 15 gólnál és öt gólpassznál jár, és az elmúlt meccsek alapján Guardiola mintha a bajnoki hajrában szánna neki komolyabb szerepet, legalábbis a Fulham, a West Ham és legutóbb a Leeds United ellen is kezdett.

Olvasói sztorik