Nemzetközi foci

Lionel Messiék közleményt adtak ki a következő szezonról

Aurelien Meunier/Getty Images for Laureus
Aurelien Meunier/Getty Images for Laureus

Lionel Messi édesapja, aki egyben ügynöke is, közleményt adott ki a 2023-2024-es szezont illetően.

A világbajnok futballistának viharos a viszonya jelenlegi klubjával, a Paris Saint-Germainnel, amin csak rontott legutóbbi botránya. Messi épp Szaúd-Arábiába utazott el engedély nélkül, amiért felháborodott a PSG és a csapat szurkolói is. A támadó nem is került a Troyes ellen 3-1-re diadalmaskodó csapatának keretébe, nyáron pedig szinte biztosan távozik.

Kérői akadnak is szép számmal, az FC Barcelona mellett David Beckham Inter Miamija is csábítja, de a szaúdi al-Hilal egy brutális szerződéssel próbálja elcsábítani. A francia sajtó már bisztosra veszi, hogy a történelmi méretű fizetéssel, valamint Sergio Busquets és Jordi Alba leigazolásával kecsegtető szaúdiak ajánlatát fogadja el Messi, sőt hétfőn már arról cikkeztek számos helyen, hogy szóbeli megegyezés is történt már az al-Hilallal.

Messi apja szerint azonban mindez csak koholmány, senkivel sem állapodtak meg senkiről és nyárig nem is fognak.

„Semmiben sem állapodtunk meg egyetlen klubbal sem a következő idényre. A jelenlegi idény végeztével döntünk majd a folyatásról. Nem írtunk alá semmit, szóban sem egyeztünk meg senkivel. Ez mind csak kamu, Leo hírnevét akarják meglovagolni”

– közölte Jorge Messi.

A Paris Saint-Germain már semmilyen kupasorozatban sem érdekelt, a francia bajnokságból viszont még négy mérkőzése hátra van, így Messi csak ezek után foglalkozik a klubváltásával. A PSG hat ponttal vezeti a Ligue 1 tabelláját, utolsó bajnokiját június 3-án játssza a Clermont ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik