Nemzetközi foci

Szokatlan okból maradt ki a meccskeretből a magyar válogatott focista

Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images
Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Sallai Roland a hét közben csereként játszott, sőt gólpasszt is adott a Freiburgban a Leipzig ellen (ugyanakkor csapata így is 5-1-re elveszítette a kupaelődöntőt), a hétvégén azonban meccskeretbe sem került a lipcseiek elleni bajnokin, amin 1-0-ra kapott ki csapata. Christian Streichet, a freiburgiak vezetőedzőjét kérdezték, és azt felelte:

Gondolkodási szünetet kapott

– mondta Streich, aki még hozzátette, hogy ennél többet nem kíván mondani, belső ügyként kezelik a dolgot.

A szombati bajnoki:

A magyar válogatott Sallai stabil kezdőként kezdte a szezont, aztán ősszel volt egy komoly sérülése, ami miatt két hónapot ki kellett hagynia. Visszatérése után inkább epizódszerepet kapott, majd édesapja, Sallai Tibor nyilatkozott fia kevés játéklehetősége kapcsán a magyar sajtóban, amely még Németországban is téma volt, és amire Streich úgy reagált, a játékos került emiatt kellemetlen helyzetbe, és senki sem tehet arról, milyenek a szülei. Az edző akkor a játékos edzéseken nyújtott hozzáállását is kritizálta.

Sallai Roland ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 23 meccsen játszott az első csapatban, igaz, 13-szor is csereként állt be. Két gólja és két gólpassza van, a bajnokságban eddig egyszer talált be. Több csapattal is hírbe hozták egyébként, a többi közt a Lazióval is. A jelenlegi csapatához 2025-ig köti szerződés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik