Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Magyar foci

Freiburg-edző a Sallai-ügyről: Senki sem tehet arról, milyen szülei vannak

Még a német sajtót is elérte Sallai Roland édesapjának, Sallai Tibornak a nyilatkozata, olyannyira, hogy a válogatott labdarúgó freiburgi edzője alaposan felbosszantotta magát az ügyön.

Az édesapa ugyanis azt találta nyilatkozni a válogatott felkészülése és mérkőzései során, hogy a fia azért érkezett haza boldogan Németországból, mert végre pályára léphetett.

„Freiburgi klubedzője, Christian Streich tudja, hogy Roland nyáron várhatóan az olasz bajnokságba szerződik, szerintem ezért nem játszatta őt a legutóbbi két Bundesliga-meccsen. Ehhez Roland nem szokott hozzá, a játék hiányzott neki” – mondta.

Streich a Bildben vágott vissza, és értetlenül állt a nyilatkozat előtt, miszerint azért nem küldené pályára a támadót, hogy ne bizonyítson, és ne tudja szerződtetni emiatt a Lazio a nyáron.

„Jó lenne, ha eljutnánk odáig a Freiburgnál, hogy ha a Lazio vagy a Manchester City érdeklődik valamelyik játékosunk iránt, akkor emiatt nem engedjük tovább játszani.

Jó lenne, ha ezt megengedhetnénk magunknak, és nem függnénk többé az eladásokból származó pénzektől. Senki sem tehet arról, milyen szülei vannak

– mondta.

A szakember hozzátette, nem hibáztatja a játékosát, aki a Bild szerint csütörtök reggel tisztázta is a félreértéseket edzőjével.

„Részemről semmi kritika nem érheti ebben a témában, ezt Rolandnak is elmondtam. Azért került ilyen helyzetbe, mert ez az úr azt hiszi, hogy ilyesmit kell nyilatkoznia. Nem ismerem az apját, soha nem láttam.

De nem értem, hogy lehet Rolandot ekkora nyomás alá helyezni.

A lap szerint a Freiburg már régóta tud a Sallaira gyakorolt nyilvánvalóan rossz hatásokról, nem véletlen, hogy az utóbbi időben háromszor is tanácsadót váltott.

Ugyanakkor Streich sportszempontból kritizálta Sallait, aki szerint az utóbbi időben sem edzéseken, sem a pályán nem nyújtott maximumot.

„Megvan az oka annak, hogy olyan játékosok, mint Grifo, Gregoritsch, Doan vagy Höler játszanak többet, mert jobban teljesítenek, jó a hangulatuk. Ha egy futballista nem játszik, akkor is kiváló hozzáállásra számítok tőle a következő edzésen. Megértem, hogy ideges vagyok, de ha az edzésen nyújtott teljesítménye hagy kívánnivalót maga után, akkor a játékos nincs helye a pályán. Csak így tudom felmérni a helyzetet.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!