Nemzetközi foci

Kilenc év után nyert újra Király Kupát a Real Madrid

Fermin Rodriguez/Quality Sport Images/Getty Images
Fermin Rodriguez/Quality Sport Images/Getty Images

A Real Madrid szombat este 2-1-re legyőzte az Osasuna együttesét a Király Kupa döntőjében.

Már a második percben vezetést szerzett a fővárosi együttes, amikor Vinicius Junior elviharzott a bal oldalon és szinte az alapvonalról lőtt laposan középre. Az érkező Rodrygo kíméletlenül lőtte hálóba a labdát.

Sokáig nem tudta ledolgozni hátrányát az Osasuna, egészen az 55. percig, amikor Lucas Torró egyenlített. A pamplonai drukkerek olyan önkívületi állapotba kerültek, hogy percekig állt a meccs az ünneplésük miatt, a rendőröknek is úgy kellett visszaterelni a szurkolókat.

Amekkora örömünnep tört ki ekkor, annyira lett a bánat 12 perc múlva. Az első találathoz hasonlóan ismét Vinicius Junior okozott gondot a védelemnek, majd az alapvonalról visszapöckölt labdáját nem szabadították föl jól a védők. Toni Kroos lövését még sikerült blokkolni, a kipattanó viszont tökéletesen került Rodrygo elé, a brazil pedig köszönte szépen és ismét gólt lőtt.

Újabb egyenlítésre már nem futotta az Osasuna erejéből, így aztán az esélyeknek mefelelően a Real Madrid vihette haza a trófeát és 2014 óta, vagis kilenc éve először nyerte meg a kupát.

Végeredmény – Király Kupa, döntő

Real Madrid-Osasuna 2-1 (1-0)
Gólszerző: Rodrygo (2., 70.) ill. Torró (55.)

Olvasói sztorik