Nemzetközi foci

Leszámolás áldozata lett egy helyi maffiafőnök fia a nápolyi örömünnep közben

Eliano Imperato / Controluce via AFP
Eliano Imperato / Controluce via AFP

Harminchárom év cefetül hosszú idő, ennyit kellett várnia a nápolyi focidrukkereknek, hogy imádott csapatuk újra megnyerje a bajnokságot.

A hihetetlenül szenvedélyes szurkolók hatalmas fiesztát rendeztek a városban, de nagy öröm mellé dráma is társult: a Guardian szerint száznál is több embert szállítottak kórházba a féktelen ünneplés közben, voltak, akiknek a tűzijáték okozott sérülést, és olyanok is akadtak, akiket szúrt seb miatt kellett ellátni.

Sajnálatos módon halálos áldozata is volt a csütörtök éjjeli eseményeknek, egy 26 éves férfit ugyanis lelőttek, és a kórházban nem tudták megmenteni.

Az áldozat Vincenzo Costanzo volt, akit meglehetősen jól ismert a rendőrség, mivel büntetett előéletű volt, apja, Maurizio pedig vezéralakja a Nápoly egyik külvárosában, Ponticelliben ügyködő maffiaklánnak.

A rendőrség most azt vizsgálja, hogy Costanzót véletlenül lőtték-e le a nagy tombolásban, vagy pedig valamelyik rivális klán végzett vele. Claudio Palomba nápolyi prefektus biztos abban, hogy a férfi halálának nem volt köze az utcai ünnepléshez. Ezt megerősítette Nápoly polgármestere, Gaetano Manfredi is, aki azt nyilatkozta, a jelek arra utalnak, a tettes tudatosan az ünneplés idejére időzítette a leszámolást.

A rendőrség a hétvégén is nagy erőkkel vonul majd ki az utcákra, mivel a Napoli vasárnap már bajnokként fogadja a Diego Maradona Stadionban a Fiorentinát, és borítékolható, hogy a helyiek ismét nagy ünneplésre készülnek majd a találkozó előtt és után.

Olvasói sztorik