Nemzetközi foci

Kalmár Zsolt: Mindenki a vérét fogja adni a pályán a Slovan ellen

dac1904.sk/hu/
dac1904.sk/hu/

Élete mérkőzésére készül a Dunaszerdahely labdarúgócsapatának kapitánya, Kalmár Zsolt.

A DAC második helyen áll a szlovák Fortuna Ligában, de csak két ponttal van lemaradva a Slovan Bratislava mögött és vasárnap egymással játszik a két csapat.

Tudjuk, hogy mit nyerhetünk ezzel a meccsel. Tudjuk, hogy a közönség és a klub mit tud nyerni ezzel a meccsel. Mindenki a vérét fogja adni a pályán. Úgy megyünk ki, hogy győzzünk és folytassuk azt a szezont, amit elkezdtünk

– mondta pénteki sajtótájékoztatóján a magyar válogatott középpályás.

Kalmár szerint sikerült a fejeket kitisztítani, sokat beszélgettek arról, mit és hogyan kellene jobban csinálni. Mindenki nagyon motiváltnak és elszántnak lát, hogy ezt az utolsó lépcsőfokot megugorják.

„Olyan derbire készülünk, ami mindenkinek a legfontosabb a karrierje során. Hiszek abban, hogy ezt meg tudjuk csinálni, és így újra át tudjuk venni a tabellán az első helyet. Nem titkolom, három meccs van hátra, három győzelmet akarunk, hogy bajnokok legyünk. Személy szerint nekem sokat jelentene a bajnoki cím, mert csapatkapitányként még nem nyertem trófeát, ideje most már ezt pótolni. Itt vagyok már hat éve, szívemhez nőtt a DAC. Ha veszítünk, akkor vége van. Viszont ha megnyernénk a bajnokságot, az mindenkinek történelmi siker lenne.”

Nem túlzott a magyar játékos, ugyanis a Dunaszerdahely még soha nem nyert bajnoki címet. A sorsdöntő DAC-Slovan Bratislava rangadóra vasárnap 17.30-kor kerül sor.

Olvasói sztorik