Nemzetközi foci

A tizenegyesölő világbajnok elmesélte, hogyan zökkenti ki ellenfeleit

Catherine Ivill/Getty Images
Catherine Ivill/Getty Images

Emiliano Martínezt, az Aston Villa kapusát lehet szeretni és utálni is, de ettől még tény, hogy nagyon hatékonyan hárítja a büntetőket.

A világbajnokságon Hollandia ellen is ennek köszönhette továbbjutását Argentína, ahogyan korábban a Copa Americát is így nyerték meg Lionel Messiék. Ezen felbuzdulva készített a Premier League egy videót, amelyben a módszereiről kérdezgették.

Szeretek káoszt teremteni a pályán. Láttam, hogy Ronaldo csalódott, amiért nem ő lövi. Arra gondoltam, hogy talán tudok köztük egy kis feszültséget teremteni

– magyarázta Martínez.

Miközben az Aston Villa játékosát a manchesteriek ellökdösték a labdától, Martínez egy pillanatra sem fogta be a száját. Folyamatosan azt kérdezgette, miért nem Ronaldo lövi a büntetőt.

„Szeretek dumálni, ilyen srác vagyok, de ez nem is trash talk. Csak szövegelek, hogy megzavarjam őket. Ezen a meccsen a 92. percben ítéltek büntetőt, Bruno Fernandes pedig vagy 25 tizenegyes óta nem hibázott. Messi mondta, hogy nem szereti, ha így ugrálok a vonalon, bevetettem ezt is.”

A végeredmény önmagáért beszél, a Manchester United játékosa az égbe lőtte a labdát.

Olvasói sztorik