Nemzetközi foci

A topligás védő úgy döntötte el a rangadót, hogy a 92. percben saját csapattársába bikázta a labdát

OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP
OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

Az Olympique Marseille vasárnap este 2-1-re legyőzte a Lyont a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában.

Szünet előtt szerzett vezetést Cengiz Ünder a vendégeknek, amire Alexandre Lacazette tudott válaszolni a második félidőben. Sokáig úgy tűnt, ezzel ki is alakult a végeredmény, de aztán jött a meglepetés. Egy kirúgás után Alexis Sánchezhez került a labda, akit majdnem a saját csapattársa szerelt le, de mégis megtartotta és megjátszotta a jobb szélen felfutó Issa Kaborét.

A gyenge és lapos begurítással azonban nem bírtak el a Lyon védői. Az első játékos átugrotta a labdát, Johann Lepenant viszont belenyúlt és így a védőkhöz perdített. Ekkor még mindig fel lehetett volna szabadítani, de Sinaly Diomande a csereként beálló csapattársát, Malo Gustót trafálta el, akiről pedig a hálóba pattant a labda. Ez a 92. perces gól döntötte el a derbit.

Ezzel a győzelemmel a Marseille megőrizte második helyét a Lens előtt és továbbra is 8 pont a lemaradása a listavezető PSG mögött. A Lyon csak hetedik helyen áll, a nemzetközi szereplést érő pozícióktól hat pontra.

Olvasói sztorik