Nemzetközi foci

Harctérré vált a focipálya, miután a görög rangadón berohantak a drukkerek

YouTube
YouTube

Összecsaptak a rendőrök és a szurkolók a vasárnapi Olimpiakosz-AEK Athén rangadó a görög labdarúgó-bajnokságban.

A mérkőzést úgy nyerte 3-1-re az AEK Athén, hogy az utolsó találat csak a 91. percben esett, amely előtt azonban úgy érezték a hazaiak, hogy szabálytalanság történt. Miután a játékvezető gólt ítélt, az Olimpiakosz tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz a pályára ment, hogy számon kérje a gólt a bírón.

Az igazi botrány azonban lefújás után jött, a hármas sípszó felhangzásakor pályára özönlöttek a feldühödött drukkerek és összecsaptak a rohamrendőrökkel. Könnygázt és sokkoló gránátot is be kellett vetni, igazi harctérré változott a focipálya. A történtekért súlyos pénzbüntetés, pontlevonás és zárt kapus mérkőzés vár az Olympiakoszra.

A mérkőzés játékvezetőjével egyébként egyik csapat sem volt kibékülve, a közvetítés végén két olyan esetet is ismételtek, amelynél büntetőt ítélhetett volna, de egy piros lap is elmaradt.

A bajnoki címre négy fordulóval a zárás előtt már nincs esélye a pireuszi csapatnak, amely 63 ponttal a harmadik helyen áll. Az AEK Athénnak és Kleinheisler László csapatának, a Panathinaikosznak egyformán 72 pontja van. A magyar válogatott játékos vasárnap a 81. percben, 0-1-es állásnál, csereként állt be a PAOK elleni, 2-1-re megnyert idegenbeli mérkőzésen.

Olvasói sztorik