Nemzetközi foci

Dárdai Pál a vereségről: Nagyobb a baj, mint gondoltam

Soeren Stache/picture alliance via Getty Images
Soeren Stache/picture alliance via Getty Images

Egyelőre nem segített az edzőváltás a Hertha BSC-n, amelyet már a visszatérő Dárdai Pál készített fel a Werder Bremen elleni bajnokira, ám a csapat végül hazai pályán 4-2-re kikapott. Mivel a Bochum is vereséget szenvedett, így továbbra is öt pont a hátrány a biztos bennmaradást érő pozíciók mögött öt fordulóval a bajnokság vége előtt.

A berlini csapat már a találkozó korai szakaszában gólt engedett az ellenfélnek, majd 0-2-re állt egy félidőt követően, amikor Dárdai hármat is cserélt – levitte a pályáról a fiát, Mártont is. Ez sem jelentett megoldást, a 63. percben már 0-4 volt az állás, csak kozmetikázni sikerült a végeredményen.

A fejekben nagyobb a baj, mint gondoltam. A mentalitáson még rengeteget kell dolgoznunk

mutatott rá a legnagyobb problémára a magyar vezetőedző a lefújás után a Skynak. Azt is mondta, hogy olyan találkozó volt, ami után nem is érdemes annyira a taktikáról beszélni, mert mentális dolgok vezettek a vereséghez.

Érdekesség, de Dárdainak nem igazán megy edzőként a Werder ellen. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya kilenc alkalommal meccselt a Bremen ellen és még mindig nyeretlen: öt döntetlen és négy vereség a mérlege.

A Hertha következő meccse a szenvedő címvédő ellen lesz, a Bayern is kikapott a fordulóban és a második helyre csúszott – miközben az elmúlt hetekben kiesett a Német Kupából és a Bajnokok Ligájából is. Utána aztán rendkívül fontos meccsek lesznek, Stuttgart, Köln és Bochum lesz a sorrend, ebből kettő a bennmaradásért zajló küzdelemben közvetlen rivális. A Wolfsburg otthonában zárja a szezont a Hertha.

Olvasói sztorik