Nemzetközi foci

Lőw Zsolt optimista a Bayern Münchent illetően

Thomas Tuchel és vele együtt érkező Lőw Zsolt március végén vette át a bajor sztárcsapat irányítását, azóta felemás az összkép:

  • a Bayern élre állt a Bundesligában,
  • viszont kiesett a Bajnokok Ligája és a Német Kupa negyeddöntőjében.

Az új szakmai stábnak azonban talán a rangadóknál is nagyobb kihívást jelent a belső feszültségek kezelése. Utóbbit az is jelzi, hogy például Sadio Mané összeverekedett csapattársával, Leroy Sanéval.

Ehhez képest Lőw Zsolt optimista. A Bayern München labdarúgócsapatának magyar másodedzője szerint már látszik az új stáb kézjegye az együttesen, amelynek ugyanakkor továbbra is hullámzó a teljesítménye.

Bizonyos mérkőzéseken már látjuk azért a kézjegyünket és látjuk azt, hogy merre szeretnénk indulni és haladni ezzel a csapattal, de még hullámzó a teljesítmény

– fogalmazott a közmédiának adott interjúban Thomas Tuchel vezetőedző magyar segítője, aki úgy vélte, ez nem nagyon fog változni a bajnokság végéig.

Hozzátette, elképesztő nyomás van a játékosokon és előfordul a labdarúgásban, hogy ezt a nyomást egy játékos nem úgy kezeli, ahogy az a legszerencsésebb, lásd Mané/Sané eset, ami nyilvánvalóan nem jó, hogy megtörtént.

A hátralévő időben megpróbálunk minél több tapasztalatot szerezni, minél jobban megismerni mind a klubot, mind a játékosokat. Ezeket a tapasztalatokat majd a nyáron tudjuk használni, amikor előkészítjük és felépítjük az új szezont

– mondta abban az interjúban, amit teljes egészében az M4 Sport vasárnap 22 órakor kezdődő Sport7 című műsorában lesz hallható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik