Nemzetközi foci

Visszakapta 15 pontját, feljött a harmadik helyre a Juventus

Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olaszországban számítottak arra a forgatókönyvre, amely csütörtökön bekövetkezett: a helyi sporthatóság visszavonta a Juventus 15 pontos büntetését és új tárgyalást rendelt el.

A torinóiaktól még január 20-án vont le 15 pontot az olasz szövetség a játékosigazolások szabálytalan elszámolása miatt. A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. A pénzügyi szabálysértéssel a klub 2018 és 2020 között mintegy 97,7 millió dollárt spórolhatott.

A klub természetesen fellebbezett, csütörtökön pedig az olasz sporthatóság úgy döntött, egyelőre visszavonja a Juventus büntetését, ugyanakkor új tárgyalást rendelt el, azaz arra utasította a bíróságot, hogy vizsgálja felül korábbi ítéletét.

A csapat így 59 pontjával a bajnokság harmadik helyén találta magát, mindössze két pont a hátránya a második helyezett Lazio mögött, de három ponttal maga mögé utasította az AS Romát.

Olvasói sztorik