Nemzetközi foci bajnokok ligája

A BL-kiesés egy dolog, de a csapat is esik szét a Bayern Münchennél

S. Mellar/FC Bayern via Getty Images
S. Mellar/FC Bayern via Getty Images

Nem sikerült csodát tennie a Bayer Münchennek a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben, az angliai 3-0-s vereséget követően otthon csak 1-1-et játszott Thomas Tuchel csapata a Manchester Cityvel, így kiesett a sorozatból. És mivel nemrég a Német Kupában is elbuktak a bajorok, így csak a bajnoki cím elérhető már a számukra.

Ha a bukdácsolás, a sokak számára meglepő edzőváltás és a Sadio Mané, Leroy Sané közti összetűzés nem lenne elég, egyre több az elégedetlen tagja a keretnek. Ezek a játékosok hangot is adnak nemtetszésüknek.

Természetesen csalódott vagyok a helyzetemmel. A világbajnokság előtt a kezdő tagja voltam. Itt vagyok egészségesen, és most meg nem játszom. Nem második vagy harmadik választásnak érkeztem. Korai még a lehetőségekről beszélni, de ami most van, az nem jó

mondta Noussair Mazraoui. A marokkói játékos a nyáron, ingyen érkezett az Ajaxtól és négy évre írt alá, az ősszel pedig valóban alapember volt, majd a világbajnokságon is fontos tagja volt az elődöntőbe jutott észak-afrikai válogatottnak. 2023-ban aztán egészségügyi probléma is hátráltatta, de a visszatérése óta mindössze 13 percet játszott, hat meccset is végigpadozott, de volt, mikor keretbe sem került.

A középpályás Ryan Gravenberch szintén az Ajaxtól érkezett, érte még fizetett is 23 milliót a München. A 20 éves játékosnak ugyanakkor csak epizódszerep jut, a bajnokságban például mindössze egyszer kezdett, akkor is lecserélték már a szünetben. Fel is merült, hogy a Liverpool lecsapna rá, de a játékos a jövőjét firtató kérdésekre nem akart válaszolni a Manchester City elleni meccset követően.

Ha mindez nem lenne elég, akkor még sajtóhírek szerint elmozdíthatják a pozíciójából Oliver Kahnt, a klub korábbi kapusát, jelenlegi vezérigazgatóját.

Olvasói sztorik