Nemzetközi foci bajnokok ligája

Frank Lamparddal máris 30 éve nem látott mélypontot ért el a Chelsea

Chris Brunskill / Fantasista / Getty Images
Chris Brunskill / Fantasista / Getty Images

A Chelsea összességében simán kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, az angol csapat ugyanis az idegenbeli vereségét követően hazai pályán is 2-0-ra kapott ki a Real Madridtól. Az április 6-án a szezon végéig kinevezett Frank Lampard továbbra sem tudta még kivezetni a csapatot a gödörből, olyannyira nem, hogy a klublegendával eddig mind a négy meccsét elveszítette a csapat.

Márpedig arra 1993 novemberében volt legutóbb példa, hogy négy egymást követő tétmeccsén vereséget szenvedjen a Chelsea. Az MTI pedig hozzátette, hogy őz első a klub 118 éves történetében, aki kinevezése után négy vesztes meccsel debütált.

Ha mindez nem lenne elég, az Opta statisztikája szerint a mostanit megelőzően az 1980-81-es szezon volt a legutóbbi, amikor 18 találkozón is gólképtelenek maradtak a londoniak.

Hihetetlenül pocsék szezonja van a Chelsea-nek, noha az új, amerikai tulajdonosi kör több mint 600 millió fontot költött a keret megerősítésére – bár az a Real Madrid elleni párharcon is látszott, hogy csatárt elfelejtettek igazolni a klubhoz. A csapat a hazai kupasorozatokból már kiesett, a bajnokságban csak a 11., és így, hogy kiesett a BL-ből alighanem el is dőlt, hogy a következő szezonban nem szerepel majd a nemzetközi kupákban.

A szezonnak még Thomas Tuchellel vágott neki a Chelsea, akit szeptemberben menesztettek, a helyére kinevezett Graham Pottert is elküldték még az eredménytelen szereplés miatt, volt egy beugró meccse Bruno Saltornak, azaz Lampard már a negyedik szakember, aki irányítja a csapatot.

Frank Lampard mutatója egyelőre elég lehangoló, a négy vereség során ugyanis csak egy gólt lőtt és hetet kapott a Chelsea.

Olvasói sztorik