Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL: elmaradt a Chelsea-csoda, kiverte a Napolit a Milan

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Egy hete a Real Madrid és az AC Milan is előnyt harcolt ki a Chelsea és a Napoli ellen a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágón spanyolok újabb győzelemmel magabiztosan, míg a milánóiak idegenbeli 1-1-gyel mentek tovább.

Talán a Milan helyzete volt nehezebb, egyrészt azért, mert az olasz bajnokságban címvédőként egyelőre a dobogóért kell küzdenie, míg a Napoli óriási fölénnyel vezet, másrészt a milánóiak a legutóbbi hat bajnokijukon mindössze egyszer nyertek.

De éppen ebben a sikerben bízhattak, azt ugyanis április 2-án Nápolyban aratták. Az akkori 4-0-s lehengerlő siker lelkileg is sokat segített, noha várható volt, hogy a Diego Maradona Stadionban a hazaiak nagyon megnyomják majd a kezdést. Így is történt, az első 25 percben 7:1 volt a lövések aránya a Napoli javára, igaz, az egyetlen vendéghelyzetet egy kihagyott tizenegyes jelentette, amit Giroud puskázott el.

A francia támadó a 28. percben is kihagyott egy nagy helyzetet, hogy aztán a 43. percben a mennybe menjen: Leao a saját térfeléről megindult, senki sem támadta, aki arra járt kicselezte vagy lefutotta, és ha már ziccerig futott, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Giroud-t (0-1).

A második félidőben a Napoli mindent megpróbált, de Olivera és Kvarachelia is kihagyta a helyzeteit, sőt, a grúz a 81. percben még büntetőt is rontott – pontosabban Maignan bravúrral védett.

A ráadásban ugyan Osimhen egyenlített, de ez is kevés volt a továbbjutáshoz (1-1).

Ami a nap másik meccsét illeti, a Chelsea bízott a lehetetlenben, Frank Lampard menedzser is azt hangsúlyozta, a Real Madrid nem legyőzhetetlen, de azt a londoniak is tudták, a sikerhez gólokat kell szerezni. Márpedig ez a sarkalatos pont: a csapa a legutóbbi öt tétmérkőzésén mindössze egyszer talált be, de a hétvégén az a gól sem ért pontot a Brighton elleni bajnokin.

Ennek ellenére a hazaiak nekiestek a Realnak, pechjükre ziccerbe a nem éppen csatárvirtuóz Kanté került, aki nem is tudott vezetést szerezni. A spanyolok szép lassan át vették az irányítást, többet birtokolták a labdát, Rodrygo révén kapufáig is eljutottak, hogy aztán a hajrában még Cuccurella is kihagyjon egy Chelsea-ziccert.

A szurkolók az 58. percig bíztak a lehetetlenben, akkor egy villámgyors kontrát Rodrygo góllal fejezett be, eldöntve ezzel a továbbjutást. A fiatal brazil a 80. percben duplázott egy olyan góllal, amit kispályán szokás látni, sakk-matt helyzetben szinte a gólvonalról kellett betalálnia (0-2).

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók

Napoli (olasz) – AC Milan (olasz) 1-1 (0-1)
gól: Osimhen (90+3.), illetve Giroud (43.)
továbbjutott: az AC Milan 2-1-gyel.

 

Chelsea (angol) – Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-0)
gól: Rodrygo (58., 80.)
továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel, 4-0-val.

Olvasói sztorik