Nemzetközi foci

A Hertha tavalyi megmentője szerint a klub semmit nem tanult a hibáiból

SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Bundesliga utolsó helyén álló Herthának már tavaly is erősen rezgett a léc, akkor osztályozóra kényszerült a klub, amelyet végül megnyert a Hamburg ellen. Akkor Felix Magath lett a berliniek megmentője, aki a sikeres beugrás – mindössze kilenc meccsen vezette a csapatot – után el is köszönt. Őt váltotta Sandro Schwarz, akitől a Schalke elleni 5-2-es vereség után köszöntek el, és immár Dárdai Pálra vár az a meglehetősen nehéz feladat, hogy valahogy az élvonalban tartsa a Herthát.

A mostani helyzetről egy berlini lap megkérdezte Magathot, aki kritikával illette a klubot.

A Hertha nem tanult semmit a tavalyi esetből, mert pontosan az történik, mint korábban. Mintha nem is lenne meg az akarat, hogy bármi változás történjen. Ennél a klubnál egyszerűen nincs ideje arra az edzőnek, hogy a játékosaival foglalkozzon, mert minden más is a nyakába szakad, és nem kap semmilyen támogatást.

Amikor megnyertünk egymás után két meccset, az Augsburg és a Stuttgart ellen, akkor mindenki eufóriában volt, ahelyett, hogy még keményebben tette volna a dolgát. Aztán, ha kiesett volna a Hertha, az persze az én hibám lett volna” – puffogott egy sort a 69 éves Magath.

Azt is hozzátette, amikor tavaly márciusban átvette a csapatot, akkor a totális reménytelenség áradt felé, és bár látja, hogy most sem rózsás a helyzet, arra nem akart tippelni, Dárdainak sikerül-e gatyába ráznia a csapatot. A Hertha a következő fordulóban a 12. helyezett Werder Brement fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik