Nemzetközi foci

Dárdai nem ígérgetne, de szerencsére is vár Berlinben

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vasárnap kinevezett vezetőedzője szerint csak az eredmény számít a Bundesligában utolsó együttesnél. A berlini klub hétfőn mutatta be a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, miután vasárnap szerződést bontott Sandro Schwarzcal.

„A labdarúgásban mindig csak a következő passz számít. Ez egy nehéz helyzet és én nem azért vagyok itt, hogy ígérgessek. Egy dolog számít: az eredmény, az eredmény, az eredmény” – mondta Dárdai a sajtótájékoztatón.

Hozzátette, sok hibát látott a csapatnál, melyeket csak együtt lehet kijavítani.

A játékosoknak segíteniük kell egymást, mert együtt lehetnek jobbak

– hangsúlyozta.

A játékosként 286 bajnoki mérkőzéssel klubrekorder Dárdaira a Hertha megmentőjeként tekintenek a szurkolók. A felnőtt csapatot 2015 februárja és 2019 nyara, majd 2021 januárja és novembere között irányította, kétszer is megmentve a kieséstől.

„Ezúttal szerencsére is szükségünk lesz, nem csak a kemény munkára. Mindenkinek szükség van erőre, pozitív energiára, és olyan hozzáállásra, hogy pozitívan fogadja a kihívásokat” – idézte az MTI a 47 éves magyar szakembert, akinek munkáját Bódog Tamás is segíti.

Kiemelte, vezéregyéniségekre van szüksége a csapatnak, de azt nem árulta el, kiknek szánja ezt a szerepet. Dárdai közölte azt is, eredetileg úgy tervezte, hogy a nyáron tér vissza az utánpótlás-akadémiára a Herthánál.

A Hertha péntek este 5-2-es vereséget szenvedett az addig sereghajtó Schalke 04 vendégeként, így hat fordulóval a vége előtt az utolsó helyre csúszott vissza a Bundesligában. Dárdai első bajnokiján, szombaton a Werder Bremen elleni hazai összecsapáson irányítja a csapatot.

Olvasói sztorik