Nemzetközi foci

Bild: ennyi pénzt kap Dárdai Pál, ha megmenti a Herthát

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A német Bild című bulvárlap tudni véli, hogy Dárdai Pál egymillió eurót is kereshet, ha benntartja az élvonalban a Hertha BSC labdarúgócsapatát.

A berliniek azt követően menesztették Sandro Schwarzot, hogy a Hertha péntek este 5-2-es vereséget szenvedett az addig sereghajtó Schalkétól, és visszacsúszott az utolsó helyre. Dárdai kétszer már megmentette a klubot a kieséstől, most azonban nagyon nehéz helyzetben van: hat mérkőzésen kellene biztosítani legalább az osztályozót jelentő 16. pozíciót.

A Bild szerint Schwarz menesztésével pénzt spórol a klub, ugyanis a bennmaradással automatikusan meghosszabbították volna egy évvel, 2025-ig a szerződését. Így viszont a menesztésével az 50 százalékos záradék lépett érvénybe, amelynek révén csak a fix fizetése felét kapta meg.

A 150 ezer euró körüli havi fizetés mellett a Herthának normál esetben 2,1 millió eurót kellett volna fizetnie Schwarznak jövő júniusig, a záradéknak köszönhetően azonban 1,05 millió eurót megtakarít.

Ez az összeg pont annyi, amennyit Dárdai kaphat, a lap ugyanis úgy tudja, a hat bajnokiért és az esetleges két osztályozó-mérkőzésért 500 ezer euró üti a markát, a bennmaradás pedig plusz bónuszt ér, így összesen egymilliót is kereshet.

Összehasonlításképpen hozzátette, Felix Magath tavaly kilenc meccs alatt mentette meg a csapatot (beleértve a Hamburg elleni osztályozót is), és végül összesen 2 millió eurót kapott.

Kapcsolódó
Dárdai nem ígérgetne, de szerencsére is vár Berlinben
Csak az eredmény számít, jelentette ki a Hertha régi-új edzője.
Olvasói sztorik