Nemzetközi foci bajnokok ligája

Tovább mélyülhet a Bayern-botrány

Sven Hoppe / picture alliance via Getty Images
Sven Hoppe / picture alliance via Getty Images

Nem elég, hogy 3-0-ra elveszítette a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsét a Bayern München, a találkozót követően még össze is szólalkozott Sadio Mané és Leroy Sané, előbbi pedig megütötte csapattársát, minek következtében felrepedt a német válogatott játékos ajka.

Azóta már megszületett a klub részéről is a büntetés: a két játékosnak bocsánatot kellett kérnie a csapattól, Mané pénzbírságot kap és nem nevezik a Hoffenheim elleni szombati bajnokira. Pénteki sajtótájékoztatóján Thomas Tuchel is beszélt az incidensről, azt mondta, mindenki követhet el hibákat, azóta minden érintettel átbeszélték a történteket.

Gondolhatnánk, hogy ezzel vége is van a történetnek, de egy szenegáli újságíró, Papa Mahmoud Gueye arról írt a Twitterén, hogy Sané provokálta Manét, ennek a következménye volt az ütés. Konkrét idézet is szerepel a tweetben, miszerint „fekete szarnak” nevezte csapattársát.

A Bild információi szerint egyik Bayern-játékos sem hallotta azokat a kifejezéseket, amivel most Sanét vádolják. Ami biztosan elhangzott Mané irányába azt volt, hogy „hagyj békén”.

Csavar a történetben, hogy Leroy Sané apja a 23-szoros szenegáli válogatott Souleyman Sané.

Az angol Mirrornak is megvan a értesülése. A lap szerint Mané azért reagált erőszakkal a vitás helyzetre, mert tragédia történt a családjában, ugyanis a BL-meccs előtti héten hunyt el a nagynénje.

Olvasói sztorik