Nemzetközi foci

Elképesztő balszerencsés gólokkal úszott el a Manchester United kétgólos előnye

Shaun Botterill/Getty Images
Shaun Botterill/Getty Images

A Manchester United 2-2-es döntetlent játszott a Sevilla elleni első Európa Liga-negyeddöntős mérkőzésen.

Az első félidőben az történt, amit az angolok akartak, teljesen a manchesteriek irányították a mérkőzést. Ennek köszönhető, hogy az extra megoldásokban lubickoló hazaiak támadása végén Marcel Sabitzer megszerezte a vezetést, sőt a 21. percben már meg is duplázta Martial kiugratása után az előnyt.

Szünetben mindkét csapat cserélt, a Sevilla határozottabban lépett föl, de sokáig állta a sarat a manchesteri alakulat. A hajrában azonban minden dugába dőlt az angolok számára. Előbb Jesús Navas a tizenhatos jobb oldaláról élesen középre lőtt labdája pattant meg Malacián és De Geán, amivel szépítettek a spanyolok, majd Lisandro Martínez bokája sérült meg egy lefordulásnál. Utóbbi nagyobb gondnak tűnt, mivel eddigre Erik ten Hag már elhasználta az összes cserelehetőségét.

Kisvártatva jött az újabb csapás, De Gea ugyan védett egy hatalmasat, de a 94. percben szögletből Jusszuf en-Nesziri ráfejelte a labdát Harry Maguire-re, akinek a fejéről a hálóba pattant a labda. Ezzel a Manchester United kétgólos előnye oda is lett egy olyan mérkőzésen, amit simán megnyerhetett volna.

A Juventus eközben küzdelmes mérkőzésen Federico Gatti góljával 1-0-ra verte a vendég Sportingot, míg a Ferencvárost búcsúztató Bayer Leverkusen hazai pályán 1-1-re végzett a belga Royal Union Saint-Gilloise-zal.

Eredmények – Európa Liga

Manchester United (angol)-Sevilla (spanyol) 2-2 (2-0)
gólszerzők: Sabitzer (14., 21.), illetve Malacia (84., öngól), Maguire (92., öngól)

Juventus (olasz)-Sporting CP (portugál) 1-0 (0-0)
gólszerző.: Gatti (73.)

Bayer Leverkusen (német) – Royal Union Saint-Gilloise (belga) 1-1 (0-0)
gólszerzők.: Wirtz (82.), illetve Boniface (51.)

Feyenoord (holland)-AS Roma (olasz) 1-0 (0-0)
gólszerző.: Wieffer (53.)

Olvasói sztorik