Nemzetközi foci

„Tele van a csapat feketékkel!” – előző csapatával kapcsolatban került botrányba a PSG edzője

Jean Catuffe/Getty Images
Jean Catuffe/Getty Images

Kompromittáló információk kerültek elő a Paris Saint-Germain edzőjéről, Christophe Galtier-ről.

A PSG vezetőedzője körül forr a levegő, mióta a Bajnokok Ligájából kiesett a csapat, ráadásul a Bayern München elleni két vereségen kívül is hatszor kikapott már 2023-ban. Beszámolók szerint nyáron biztosan megválnak majd a francia edzőtől, akinek biztosan nem segített a helyzetén a legújabb botrány sem.

Romain Molina újságíró ugyanis azt közölte, hogy Galtier még az előző csapatában, a Nice-ben közölte a vezetőkkel, hogy nem akar muszlimokat és feketéket, mert nem illenek a város identitásába.

A kirekesztő megjegyzésről szóló hír állítólag egyenesen Julien Fournier-től, a nizzai klub akkori sportigazgatójától érkezett, ő volt az, aki e-mailben értesítette Molinát arról, hogy ez megtörtént. Fournier levelében ráadásul az áll, hogy Galtier elismerte, hogy ezt mondta.

Egy étteremben mindenki azt mondta neki, hogy tele van a Nice feketékkel, a szakember pedig egyetértett ezzel a megállapítással

– olvasható az idézet a közvélemény elé került részletekről.

Andrés Onrubia Ramos egy 2021-es esetet is kiemelt az e-mailből, ekkor Galtier fia, egyben ügynöke ment oda Fournier-hez azzal, hogy az apja otthon sír. Amikor a sportigazgató rákérdezett, mi az oka, John Valovic-Galtier azt válaszolta neki,

„egy csapat söpredéket gyűjtöttél össze. Csak feketék vannak, és a fele pénteken a mecsetben van.”

Olvasói sztorik