Nemzetközi foci bajnokok ligája

A City-tulajok ellen tüntettek a Bayern-drukkerek, nem maradt el a válasz

Catherine Ivill / Getty Images
Catherine Ivill / Getty Images

A Manchesterbe utazó Bayern München-drukkerek elég egyértelmű véleményt fogalmaztak a City vezetői kapcsán a két csapat keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésén. A németek egy feliratot tartottak fel a vendégszektorban, amin az alábbi szöveg állt:

Glazerek, Manszúr sejk – takarodjanak az autokraták! A futball az embereké

– írták a molinón, utalva ezzel a Manchester United és a városi rivális City tulajdonosaira.

A válasz sem maradt el manchesteri oldalról, a drukkerek először fütyültek, majd hangosan éltették a sejket.

A német klubok legendásan érzékenyek a tulajdonosi viszonyokra, Németországban létezik ugyanis az 50+1-es szabály, amely előírja, hogy a profi klubokat érintő döntések meghozatala továbbra sem befektetői csoportok, hanem az anyaegyesületek kezében maradjon – bár persze ott is akadnak kivételek, de emiatt is ellenszenves a sokak számára a Hoffenheim és a Lipcse a Bundesligában.

A Manchester City egy középcsapat volt a Premier League-ben, mígnem 2008-ban az Egyesült Arab Emírségek királyi családjához köthető cégcsoport be nem szállt mögé, azóta pedig sorra érkeznek a sztárigazolások, a klub pedig hatszor nyerte meg a Premier League-t, 2010 óta pedig mindössze egyszer maradt le a dobogóról.

A Bajnokok Ligája-siker nem jött még össze egyedül, de most jó úton halad a csapat, amely a legjobb négy közé jutásért rendezett első meccsen 3-0-s előnybe került a Bayern München ellen.

Olvasói sztorik