Nemzetközi foci bajnokok ligája

Tuchel a Bayern BL-vereségéről: Furán hangozhat, de voltak élvezetes pillanatok

Michael Zemanek/DeFodi Images via Getty Images
Michael Zemanek/DeFodi Images via Getty Images

Szinte lehetetlen helyzetbe került a Bayern München a Bajnokok Ligája negyedöntőjében, a német rekordbajnok ugyanis Manchesterben kapott ki 3-0-ra a Citytől. Bár az első helyzet a vendégeké volt, egy távoli lövéssel Pep Guardiola csapata szerzett vezetést, amely aztán a második félidőben pár perc különbséggel kétszer is eredményes volt és nagyot lépett a továbbjutás felé.

Ez volt Thomas Tuchel első Bajnokok Ligája-meccse a Bayern München élén, nemrég váltotta ugyanis Julian Nagelsmannt a kispadon. A találkozót követően nem meglepő módon úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy az eredmény reális lenne.

„Olyan pillanatokban büntettek meg minket, amikor jobbak voltunk.  Brutálisan kihasználták minden hibánkat. A második gólig, 70 percen át remek teljesítményt nyújtottunk. Egy gólt legalább megérdemeltünk volna, és eggyel, ha nem kettővel többet kaptunk, mint kellett volna. A játékosokból hiányzott egy kis önbizalom, a jó forma, az eredmény pedig érthetően elég keserű számunkra.

Kicsit beleszerettem ma a csapatomba, ahogyan játszottak. Furán hangozhat, de voltak élvezetes pillanatok

mondta Thomas Tuchel.

A kupából a Freiburg meglepetésre kiejtette a Bayernt a negyeddöntőben, amely most a Bajnokok Ligája-búcsúhoz is közel került – a visszavágót jövő szerdán rendezik Münchenben. A bajnokságban két pont a csapat előnye a Borussia Dortmunddal szemben.

Olvasói sztorik