Nemzetközi foci

„Leköptek és megütöttek” – összeesküvés állhat a görög bíróbotrány hátterében?

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ahogy a Rangadó is beszámolt róla, hatalmas botrány alakult ki Görögországban, miután a vasárnapi, AEK Athén–Arisz rangadóra - a görög sajtó beszámolója szerint – részegen érkezett meg a kijelölt lengyel játékvezetői stáb, ezért új bírókat kellett választani. Pawel Raczkowski szerint mindez hazugság, az Olympiakosz pedig összeesküvésről és puccsról írt.

Amit eddig tudunk, hogy görög lapértesülések szerint a lengyel Pawel Raczkowski és stábja részegen érkezett meg Athénba, ahol botrányt okoztak, és miután nem vették fel a kapcsolatot a Görög Labdarúgó Szövetséggel, a korábbi FIFA-bíró, a brit Steve Bennett (a helyi játékvezetői bizottság vezetője) Arisztotelisz Diamantopulosznak adta a feladatot.

A mérkőzést végül az AEK 3-1-re megnyerte és megőrizte a vezető pozícióját a görög rájátszás felsőházában.

Raczkowski bíró közleményben reagált, és határozottan cáfolta, hogy ittasan jelent volna meg az athéni repülőtéren.

Ez teljes abszurditás, a megjelent médiainformációkkal kapcsolatban szeretném határozottan cáfolni, hogy ittas voltam, vagy agresszíven viselkedtem volna. Két lengyelül beszélő görög engem támadott meg.

Panathinaikosz-szurkolóiként mutatkoztak be, és először verbálisan inzultáltak, majd leköptek és megütöttek. Az esetet jelentettem a biztonságiaknak, majd egyenesen a szállodába mentem, ahol az éjszakát töltöttem” – írta.

A lengyel szövetség bírói kollégiuma kiállt mellette, kijelentve, hogy hivatalos panasz nem érkezett hozzá, és „az eddig összegyűjtött információk alapján a leghalványabb okunk sincs arra, hogy ne higgyünk bíróink verziójának.”

A helyzetet bonyolítja, hogy az Olympiakosz is megszólalt az ügyben, a görög klub szerint Bennett és a helyi szövetség elnöke, Panagiotisz Baltakosz áll az ügy hátterében, akik direkt kényszerítették ki a bírócserét.

Kapcsolódó
Káosz Görögországban: részegen érkeztek egy focimeccsre a külföldi bírók
Öt órával a találkozó kezdete előtt új játékvezetőt kellett keresni a mérkőzésre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik