Nemzetközi foci

Káosz Görögországban: részegen érkeztek egy focimeccsre a külföldi bírók

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hatalmas botrány alakult ki Görögországban, miután részegen érkezett meg Lengyelországból a bírói stáb.

A Szuperligában szokás külföldről hozatni egy-egy mérkőzésre játékvezetőket, hogy fel se merülhessen a részre hajlás vádja. A vasárnapi AEK Athén és Arisz találkozójára a lengyel Pawel Raczkowskit kérték föl, aki azonban részegen bukkant föl az athéni reptérek. Két asszisztense, Radoslav Siecka és Adam Kupsik, valamint a VAR-szobába kijelölt Krzysztof Jakubik szintén illuminált állapotban ért Görögországba, ahol a rendőröknek kellett rendet tenniük a lengyelek miatt.

A Sport24.gr beszámolója szerint a reptéri nézeteltérésből derült ki, hogy baj van a bíróküldéssel. A lengyel négyes ugyanis nem vette fel a kapcsolatot sem a klubokkal, sem a Görög Labdarúgó Szövetséggel (EPO), ezért hivatalosan eltűntként kezelik őket. 

Egyébként Raczkowskinak egyébként sincs jó idénye, a Lech Poznan arra kérte a lengyel szövetséget, hogy ne küldje a mérkőzéseire a bírót, mert túl sokszor téved a csapat ellen.

Mivel a találkozó előtt öt órával történt mindez, a görög szövetségnek gyorsan helyettest kell szereznie, végül az eredetileg negyedik játékvezetőnek jelölt Arisztotelisz Diamantopulosz kapta feladatot.

Olvasói sztorik