Nemzetközi foci

Öngyújtóval okoztak sérülést a gólszerzőnek a parázs hangulatú kupameccsen

Joris Verwijst / BSR Agency / Getty Images
Joris Verwijst / BSR Agency / Getty Images

A Feyenoord és az Ajax szurkolói finoman szólva sem szeretik egymást, úgyhogy sejteni lehetett, hogy felfokozott hangulatban kerül sor a rotterdami és az amszterdami csapat összecsapására a holland kupa elődöntőjében.

A meccs párperces csúszással kezdődött, mivel a Feyenoord-drukkerek pirotechnikai bemutatója miatt semmit nem lehetett látni a pályán. A meccsen Dusan Tadic góljával az Ajax szerzett vezetést, majd az első félidő hosszabbításában Santiago Giménez fejesével egyenlített a hazai csapat.

A szemfüles Devy Klaassen góljával a második félidő elején ismét az Ajax állt jobban, majd a 62. percben félbeszakadt a meccs, miután Klaassent a lelátóról fejbe dobták egy öngyújtóval. Az egész balhé azzal indult, hogy Tadic összeakadt Orkun Kökcüvel, a Feyenoord csapatkapitányával, ebből pedig tömegjelenet lett, hogy aztán Klaassen indulatosan mutassa a bírónak a vérző sebét, amit a berepülő öngyújtó okozott.

A játékvezető bő 30 percre az öltözőbe küldte a csapatokat, de végül sikerült befejezni a meccset, amelyen újabb gól már nem esett, így az Ajax került a döntőbe, ahol a PSV lesz az ellenfele.

A holland szövetség közleményben reagált a történtekre, és úgy fogalmazott, őrületes, hogy a játékosok nincsenek biztonságban a pályán.

„Ha valaki nem a futballért jön ki a stadionba, hanem azért, hogy randalírozzon, akkor inkább maradjon távol a mérkőzésektől” – hangsúlyozta a szövetség, amely kivizsgálja a történteket. A rendőrség közölte, hogy a történtek miatt őrizetbe vettek egy 32 éves férfit.

Olvasói sztorik