Nemzetközi foci

Sallaiék edzője a Bayern elleni bravúrról: Ez is csak egy mérkőzés volt

Roland Krivec / DeFodi Images via Getty Images
Roland Krivec / DeFodi Images via Getty Images

Óriási bravúrt hajtott végre a Freiburg azzal, hogy bár a 19. percben hátrányba került Münchenben, végül fordítani tudott a Bayern otthonában és továbbjutott a Német Kupában. Lucas Höler a 95. percben, tizenegyesből lőtte négy közé a csapatát.

A Freiburg szombaton, a bajnokságban ismét a Bayernnel találkozik, a hazai mérkőzéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a vezetőedző, Christian Streich. A szakember próbál két lábbal a földön maradni.

Nagy siker volt ez a szurkolóink és magunk miatt is. A Bayern néhanapján vereséget szenved – most épp ellenünk. Régóta vártunk már erre, de ez is csak egy mérkőzés volt

mondta Streich, aki azt is elárulta, mit tanácsolt a játékosainak.

„Ha nyersz a Bayern ellen, amire senki sem számít, akkor jobb, ha nem töltöd a napod háromnegyedét a közösségi oldalakon, mert egyszerűen túl sok inger érkezik onnan. A játékosaimnak most el kéne vonulniuk a következő két napban, hogy tiszta maradjon a fejük. Vegyék körbe magukat a szeretteikkel, nyugodjanak le, egyenek és pihenjenek megfelelően. Szombaton ugyanis mentálisan és fizikálisan is bő 90 percen át kell majd elbírniuk a terhelést” – magyarázta a szakember.

Christian Streich az előző bajnoki előtti sajtótájékoztatóján magyar játékosa, Sallai Roland helyzetéről beszélt, aki sérülése óta többnyire csak csereként játszik, de a válogatott szünet előtt például két találkozón is csak kispadozott. Akkor a játékos apja azt mondta, azért jegelik, mert a Lazio érdeklődik iránta, amire a Freiburg vezetőedzője úgy reagált, hogy bárcsak megtehetnék ezt, de továbbra is nagyban függnek a játékoseladásoktól, és kritikával illette Sallai Tibort, amiért kellemetlen helyzetbe hozta fiát, majd a támadó edzésmunkáját kifogásolta.

Sallai Roland nem is lépett pályára ezek után a Herthában, de a Bayern elleni továbbjutásból csereként már kivette a részét, a 68. percben állt be.

Míg a München az előző fordulóban, a Borussia Dortmund kiütésével visszavette a vezetést a Bundesligában, a Freiburg a BL-indulásért csatázik, jelenleg a negyedik. Nyolc pont választja el egymástól a két csapatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik