Nemzetközi foci

Hiába lőtt két gólt a Chelsea, megint nem bírt a Liverpoollal

Clive Rose/Getty Images
Clive Rose/Getty Images

A Chelsea labdarúgócsapata kedd este gól nélküli döntetlent játszott a Liverpool együttesével a Premier League 8. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A mérkőzések többségét II. Erzsébet királynő halála, illetve temetése miatt halasztották el szeptemberben.

A hazai csapat számtalan lehetőséget dolgozott ki, ezeket azonban vagy elpuskázta, vagy hiába értékesítette. A 24. percben Reece James bombázott a kapuba egy kipattanó labdát, de a lövését megelőző fejes miatt lest ítélt Anthony Taylor játékvezető. Hiába szöglet után történt az eset, Enzo Fernández lesről indult és mivel rámozdult a labdára, a VAR jelzett a bírónak.

Térfélcsere után aztán egészen szürreális jelenetet hozott az 50. perc. Kai Havertz kapott kitűnő labdát, csak Alisson mellett kellett volna kapuba találnia, de a brazil kapust találta el ehelyett. A labda Havertz könyökére pattant, onnan pedig becsorgott a hálóba, de érthető okokból ezt sem adta meg a bíró.

Végül nem esett tehát érvényes találat a meccsen, ezért a két együttes legutóbbi három összecsapásához hasonlóan ezúttal is 0-0-s döntetlennel árult a találkozó. Ez volt a Graham Potter helyére ideiglenesen kinevezett Bruno Saltor első találkozój a Chelsea kispadján.

A játéknap további mérkőzésein az edzőváltáson átesett Leicester kikapott az Aston Villa ellen, míg a kiesés elől menekülő Leeds United rendkívül fontos győzelmet aratott a Nottingham Forest ellen.

Végeredmény – Premier League, 7-8. forduló, pótmérkőzés

Chelsea-Liverpool 0-0
Bournemouth-Brighton 0-2 (0-1)
Leeds United-Nottingham Forest 2-1 (2-1)
Leicester City-Aston Villa 1-2 (1-1)

Olvasói sztorik