Nemzetközi foci

A Real Madrid négy gólt rúgott Barcelonában

Eric Alonso/Getty Images
Eric Alonso/Getty Images

A Real Madrid szerda este meglepetésre 4-0-ra verte az FC Barcelonát a Camp Nouban, a Király Kupa elődöntőjének második meccsén.

Az első félidőt a Barca irányította, de egyformán forogtak veszélyben a kapuk, végül pont a szünet előtt egy gyors ellentámadás végén Vinicius Junior szerzett vezetést. Mivel az első meccset a katalánok nyerték 1-0-ra, ekkor még döntetlenre állt a párharc, de térfélcsere után percekkel Militao passzolt Modrichoz az oldalvonalnál, a horvát középpályás a tizenhatos előterébe cselezte magát, a legurítását pedig Karim Benzema lőtte a jobb alsóba.

Innentől már kényszerhelyzetbe került a Barca, loholt is az eredmény után, de a vendégek kontrái jóval több veszélyt jelentettek, mint bármelyik hazai akció. Végül egy fölösleges szabálytalanság után Benzema büntetőből is eredményes volt, így fél órája maradt a Barcelonának, hogy ledolgozza a hátrányát.

Ebből az erőlködésből viszont csak feszültség keletkezett, a lövéseket vagy blokkolták a Real-védők, vagy Thibaut Courtois védett, de összességében nem sok dolga volt. A 80. percben végül összejött Benzemának a mesterhármas, miután egy villámgyors kontra végén Vinicius Junior hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

Ezzel Puskás Ferenc után Benzema lett az első Real Madrid-játékos, aki a Camp Nouban triplázni tudott.

Ebből aztán borítékolható volt a balhé, jó pár sárga lap kiosztása után végül nem változott az eredmény, így 4-0-ra nyert a Real Madrid és bejutott a Király Kupa döntőjébe. A fináléban az Osasuna lesz az ellenfele.

Olvasói sztorik