Nemzetközi foci

A Milan négy gólt rúgva, gálázva nyert Nápolyban

Claudio Villa/AC Milan via Getty Images
Claudio Villa/AC Milan via Getty Images

Az AC Milan hatalmas meglepetésre 4-0-ra elverte a listavezető Napolit a Serie A 28. fordulójában.

A milánói csapatnak nagy szüksége volt a győzelemre, mert a városi rivális Inter kikapott, míg az AS Roma győzni tudott a fordulóban, így aztán csak győzelemmel maradhatott Bajnokok Ligáját érő helyen. Ennek szellemében vetette magát küzdelembe a vendég együttes, Brahim Diaz pedig zseniális cselek után kiugratta Rafael Leaót a 17. percben, aki pedig elegánsan a kapuba emelt.

Meg is adta a kezdő lökést ez a gól, öt perccel később ugyanis már Diaz is betalált egy mázlis beadást követő higgadt cselnek és lövésnek hála. Térfélcsere után ismét Leao pillanatai következtek, egy felpasszolt labdával meg sem állt a tizenhatosig, ahol a rövid fölsőbe bombázott.

Rohant a Napoli, hogy legalább a becsületgólját megszerezze, de semmi sem jött össze a hazaiaknak. Bezzeg a túloldalon minden sikerült, Alexis Saelemaekers egy nagy szóló után kötényt adva szerezte meg a Milan negyedik gólját.

Ezután sem mondott le a szépítésről a Napoli, de ezen a napon tényleg semmi sem akart bemenni, így a végén meghökkentő módon hazai pályán 4-0-ra kikapott a címvédő.

A Napoli a korábbi 27 bajnokiján összesen 16 gólt kapott csak, most viszont egyetlen találkozó alatt kapott egy négyest.

Így is 16 ponttal vezeti a Serie A-t a nápolyi együttes, viszont a sorsolás szeszélyének köszönhetően hamar bosszút állhat, ugyanis a Bajnokok Ligájában is ez a két klub meccsel majd a legjobb négybe kerülésért.

Olvasói sztorik