Nemzetközi foci

Titkosszolgálat védi majd a Zvezda leendő, börtönviselt edzőjét

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP
A szezon végén edzőt vált ismét a Crvena zvezda labdarúgócsapata, amely megállapodott a közös munkáról Barak Bakharral, a Maccabi Haifa szakvezetőjével.

A belgrádiak onnan ismerhetik a szakembert, hogy a két csapat a szezonban találkozott egymással: a Bajnokok Ligája playoffjában az izraeliek 3-2-re nyertek hazai pályán, majd a visszavágón már kiesésre is álltak, ám kétgólos hátrányról úgy egyenlítettek, hogy a továbbjutást jelentő találatot az egyik Zvezda-védő bombázta a saját kapujába (2-2).

A szerb csapat így az Európa Ligában folytathatta, ahol a H csoportban összefutott a Ferencvárossal is, ám amíg a magyar bajnok első helyen továbbjutott a nyolcaddöntőbe, addig a Zvezda utolsóként kiesett.

A hazai bajnokságot óriási fölénnyel vezető csapat azonban ennél többre vágyik, így a szezon végén a lejáró szerződésű Milos Milojevic helyére Barak Bakhar érkezik.

A 43 éves szakember játékosként 2008-ban bemutatkozhatott volna a válogatottban is, ám a szabályok szerint mivel nem volt katona, így el kellett végül tekinteni a behívásától. De ugyanezen ügy miatt 70 napot börtönben kellett töltenie.

Sajtóértesülések szerint nagyon komoly szerződést írt alá, melynek értelmében évi 700 ezer eurót keres majd,

a biztonságára pedig az izraeli titkosszolgálat, a Moszad felügyel majd, akik évek óta figyelik és védik a külföldön élő izraeli sportolókat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik