Nemzetközi foci

Magas fű, szemétkedő ellenfél – keresik a kifogásokat a spanyolok a meglepő vereségre

Ian MacNicol / Getty Images
Ian MacNicol / Getty Images

A márciusi Európa-bajnoki selejtezők egyik legnagyobb meglepetése, hogy Spanyolország összességében simán kikapott 2-0-ra Skóciában. Igaz ez még úgy is, hogy a katari vébé után kinevezett szövetségi kapitány, Luis de la Fuente komoly rizikót vállalt, ugyanis nyolc helyen változtatott a kezdőcsapaton, amely pár napja Norvégiát 3-0-ra legyőzte.

Fájdalmas vereség, de a meccset elemezve úgy láttam, hogy tettünk azért, hogy jobb eredményt érjünk el. Úgyhogy igyekszem a pozitívumokra koncentrálni, de még sok munka áll előttünk

mondta De la Fuente, aki így elveszítette első idegenbeli meccsét a csapat élén. Spanyol kapitányként legutóbb Vicente Miera zárt vereséggel az első idegenbeli találkozóján, még 1991-ben.

Spanyol oldalon egy debütáló védő, a 29 éves David García nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt, 13 párharcából tízet is megnyert. Az Osasuna játékosa azt mondta, a vereség ugyan fájó, de ő magabiztosan érezte magát a pályán.

Láttuk a meccs előtt, hogy túl magas a fű, és ez végül sokba került nekünk. De nem kereshetünk kifogásokat, magunkkal kell foglalkozni, és kijavítani azt, ami nem működött.

A Manchester City középpályása, a csapatkapitány Rodri az ellenfél játékstílusára panaszkodott.

Ahogy játszottak… szemétkedtek végig. Húzták az időt, provokáltak. Folyamatosan dobálták magukat. Számomra ez nem futball.

Ami a spanyolokat illeti, a 2016-os, olaszok elleni Eb-mérkőzés óta először kaptak ki legalább két góllal, míg Eb-selejtezőben 2006-ban esett ez meg velük legutóbb. A csapat jelenleg egy-egy győzelemmel és vereséggel a második helyen áll a hibátlan skótok mögött az A csoportban. Mivel Spanyolország a Nemzetek Ligája négyes döntőjében szerepel majd júniusban, így a csapat a selejtezőben legközelebb szeptemberben lép csak pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik