Nemzetközi foci bajnokok ligája

Újabb részlet derült ki arról, mi vezetett edzőcseréhez a Bayernnél

Roland Krivec / DeFodi Images via Getty Images
Roland Krivec / DeFodi Images via Getty Images

Véget ért a válogatott szünet, a játékosok szépen lassan térnek vissza a klubcsapataikhoz, a hétvégén pedig már bajnoki fordulókat rendeznek. A Bayern München szempontjából különösen fontos mérkőzés jön, ugyanis az éllovas Borussia Dortmundot fogadja a címvédő, ráadásul most debütált a kispadon Thomas Tuchel – akinek a stábjába ismét bekerült Lőw Zsolt.

A Bayern mindenkit meglepett azzal, hogy felmentette Julian Nagelsmann-t a vezetőedzői poszt alól. Azóta többféle indok napvilágot látott, hol a hullámzó eredményeket, hol a rossz tendenciákat, hol pedig egyes játékosok bizalmának elvesztését emlegette a sajtó. Ezúttal Bild bedobott egy újabb részletet, ami a német lap értesülései szerint a folyamat kezdete volt.

A PSG Bajnokok Ligájából való kiejtése után Sadio Mané az öltözőben, a csapattársak előtt vonta kérdőre Nagelsmann-t, amiért csak nyolc percet játszott a visszavágón. A Bild szerint ekkor a csapattársak úgy érezték, az edző megijedt a Liverpooltól leigazolt támadótól, majd a következő, Augsburg elleni meccsen a kezdőbe rakta, ami csak ráerősített erre.

Mané még a világbajnokság előtt sérült meg és csak február végén tért vissza, így fokozatosan rakta őt vissza a csapatba Nagelsmann. A PSG elleni vitáját követően kétszer is kezdett, de a Bayer Leverkusen elleni 2-1-es vereség alkalmával már a szünetben lecserélték. Az volt egyébként Julian Nagelsmann utolsó meccse a Bayern München vezetőedzőjeként.

A kapcsolat az edző és a csapat között már nem működött

– magyarázta a klub sportigazgatója, Hasan Salihamidzic is utólag.

Olvasói sztorik