Nemzetközi foci

Nagelsmann újságíró barátnője nagy problémát jelentett a Bayernnek

Stefan Matzke - sampics / Corbis via Getty Images
Stefan Matzke - sampics / Corbis via Getty Images
Alaposan felkavarta a futball világát a Bayern München, amely teljesen váratlanul menesztette Julian Nagelsmann edzőt és a helyére Thomas Tuchelt nevezte ki. Az okok között a csapat hazai gyengélkedését emlegetik, a Bayern ugyanis leverkuseni vereséggel visszacsúszott a második helyre. De akad más vélemény is: állítólag nyugtalanságot okozott a münchenieknél, hogy Nagelsmann a Bild újságírójával, Lena Wurzenbergerrel járt.

Wurzenberger korábban a Bayern Münchenről is tudósított, de miután megismerkedett a a szakemberrel – aki tavaly nyáron 15 év együttélés után szakított feleségével, Verenával –, a lap vezetése letiltotta a klubról.

Azt hinné az ember, hogy a probléma megoldódott, de állítólag nem. A kapcsolat ugyanis bizalmatlanságot keltett a csapaton belül, állítja a korábbi Bayern-játékos, Markus Babbel.

„Ugyanúgy meglepődtem, mint mindenki más. Mindazonáltal régóta aggódtam, hiszen láttam a PSG elleni nagyszerű teljesítménytől a leverkuseni nulláig mindent.

A Bayern főnökei veszélyben látták a céljaikat, és ha már nem győzi meg őket az edző, akkor – bármilyen fájdalmas is – el kell válniuk

– nyilatkozta a svájci Blicknek.

Babbel hozzátette, Nagelsmann szerződtetésekor az ember azt remélte, hogy új korszak nyílhat, de a pletykák szerint az utóbbi időben már az öltözőben sem volt 100 százalékos.

„A stílusa sem volt tökéletes, őszintén szólva nem értettem, miért nem tanult semmit a két év alatt. Gyakran előtérbe helyezte magát, de a Bayernnél tudni kell: a csapat a sztár, nem az edző. Ő pedig minden interjúban célpontot kínált a kritikának. Másrészt a Bild riporterével való kapcsolata hatalmas téma az öltözőben. A barátnője nagy problémát jelentett a Bayernnek, néhány játékos már nem tudta elmondani, mit gondol. Attól féltek, hogy minden az újságba kerül.”

Ez főleg annak ismeretében érdekes momentum, hogy egy hete a Sport Bild megszellőztette a Bayern München taktikáját (pontosabban a február 11-i, Bochum ellen 3-0-ra megnyert összecsapás elképzeléseit).

Nagelsmann állítólag őrjöngött, majd az újságírók előtt már jóval visszafogottabban vakondhoz hasonlította a csapathoz befurakodott áruló(ka)t.

Babbel szerint a Bayern vezetése nagyon következetesen reagált, ugyanakkor nagyon sajnálja az edzőt, meggyőződése, hogy kiváló edző.

„Lehet, hogy ez az állomás túl korán jött. Talán azt is alábecsülte, hogy mit jelent Bayern-edzőnek lenni. Itt magasak az igények, nem olyan, mint Hoffenheimben vagy Lipcsében, ahol nincs akkora dráma, ha veszít. A Bayernnél minden Bundesliga-mérkőzést meg kell nyerni, és be kell jutni a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.”

A Daily Mail szerint Wurzenberger is közölte a Bilddel, hogy távozik.

Kapcsolódó
Lőw Zsolt a PSG és a Chelsea után most a Bayernnél dolgozik
Ismét ő lesz Thomas Tuchel egyik másodedzője.
Olvasói sztorik