Nemzetközi foci

Ronald Koeman az összeomló holland válogatottról: Ez megengedhetetlen!

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP
A holland futballválogatott szövetségi kapitányának, Ronald Koemannak nagyon világos magyarázata van arra, miért szenvedett csapata megalázó, 4-0-s vereséget a világbajnoki ezüstérmes franciák otthonában az Európa-bajnoki selejtező 1. fordulójában.

Koeman szerint egy pillanatig nem látta esélyét a jó eredmény elérésének, ugyanis a hibát hibára halmozó védelem nyolc perc alatt kétszer is kapitulált, előbb Antoine Griezmann, majd Dayot Upamecano góljánál, hogy aztán tátott szájjal nézze, ahogy a 21. percben Aurélien Tchouaméni pazar kiugratását követően Kylian Mbappé is belőtte a ziccert – a félidőben így már 3-0-ra vezettek a hazaiak.

„Ha ilyen hibákat követünk el, és ilyen könnyel elveszítjük a labdát, nem lehet esélyünk. A futballban mindig lehet hibázni, de ennyit és ilyeneket?! Ennek semmi köze azokhoz, hogy mennyien hiányoztak.

Ez megengedhetetlen és pont!

mondta.

Koeman szerint a súlyos vereségnek nem sok köze van ahhoz, hogy a csapat a vébén még 5-3-2-es felállásban játszott, most pedig 4-3-3-as taktikával lépett pályára.

„Nem hiszem, hogy ez egy rendszernek köszönhető. Egyszerűen mindenkitől többet vártam. A csapatmunka nem érte el a várt teljesítményt, és egy nagyon jó ellenféllel szemben ki is jön a különbség.

Ebből tanulnunk kell!

Kapcsolódó
A vírus után a francia válogatott is kiütötte a hollandokat
A csehek a lengyeleket verték simán, a belgák Lukaku triplájával tömték ki a svédeket, a szerbek nem hibáztak a litvánok ellen. Eb-selejtezők, első forduló.
Olvasói sztorik