Nemzetközi foci

A vírus után a francia válogatott is kiütötte a hollandokat

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A vb-ezüstérmes francia fociválogatott 4-0-ra győzött Hollandia ellen az Eb-selejtezők első fordulójában.

A hollandok nehéz helyzetben vágtak neki a meccsnek, mivel egy vírus végigsöpört a csapaton, ami miatt több alapember is kidőlt.

Ehhez jött még, hogy a franciák már a második percben betaláltak, Griezmann becsúszva szerzett labdát, majd a befejezést is ő vállalta magára Mbappé elsőrangú előkészítése után.

Néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy Griezmann nehezményezte, amiért Mbappé kapta a csapatkapitányi karszalagot, de a gólöröm nem arról árulkodott, hogy olyan nagyon fújnának egymásra.

A 8. percben már két gól volt a franciák előnye, de ez kevésbé volt kidolgozott, mint az első találat, egy szabadrúgás után ugyanis a kapusról Upamecanóra pattant a labda, onnan pedig a gólvonal mögé csorgott.

És ezzel még nem volt vége a holland rémálomnak, a 21. percben Kolo Muani ravaszul átlépte Tchouaméni passzát, ami így Mbappéhoz került, ő pedig ennél nehezebb helyzeteket is megoldott már.

Az újdonsült csapatkapitány a végére is tartotgatott egy gólt érő villanást, így 38 találatánál tart a francia válogatottban, és ezzel az ötödik helyre nyomult fel az örökrangsorban.

A hollandoknak még a szépítés sem jött össze, Maignan ugyanis a 90+5. percben kivédte Depay büntetőjét.

A lengyelek a csehek otthonában szenvedtek váratlanul sima vereséget, míg a belgák Lukaku mesterhármasával verték a svédeket. A magyar érdekeltségű csoportban Montenegró győzelme után Szerbia is behúzta az első meccsét, Tadic és Vlahovic góljaival bizonyult jobbnak Litvániánál.

Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló:

B csoport:
Franciaország – Hollandia 4-0 (3-0)
Gibraltár – Görögország 0-3 (0-2)

 

E csoport:
Csehország – Lengyelország 3-1 (2-0)
Moldova – Feröer-szigetek 1-1 (0-1)

 

F csoport:
Svédország – Belgium 0-3 (0-1)
Ausztria – Azerbajdzsán 4-1 (2-0)

 

G csoport:
Bulgária – Montenegró 0-1 (0-0)
Szerbia – Litvánia 2-0 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik