Nemzetközi foci

Griezmann bepöccenhetett, amiért Mbappé lett az új csapatkapitány

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP
A Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappé veszi át Hugo Lloristól a francia labdarúgó-válogatott csapatkapitányi tisztét.

„Kylian Mbappét jelölte ki az új csapatkapitánynak Didier Deschamps szövetségi kapitány. Antoine Griezmann lesz a helyettese”” – jelentette be kedden Twitter-oldalán a francia szövetség (FFF).

A L’Equipe mindehhez hozzátette, hogy a szakvezető személyesen kérte fel a poszt betöltésére Mbappét, aki elfogadta a lehetőséget.

A választásra azért került sor, mert az eddigi csapatkapitány, Hugo Lloris, illetve helyttese, Raphaël Varane visszavonult a nemzeti csapattól. A posztra Griezmannt esélyesebbnek tartották, hiszen tapasztalt labdarúgó, aki eddigi 117 mérkőzésén 42 gólt szerzett és 28 gólpasszt jegyzett.

Ennek ellenére Deschamps úgy döntött, hogy Mbappét bízza meg, és ugyan a játékosok megértették a választást, a L’Equipe szerint még lehetnek súlyos következmények.

A sportnapilap szerint ugyanis Griezmann lehet, átértékeli a jövőjét a nemzeti csapatban.

Az RMC Sport ugyanakkor megosztott egy videót, amely a clairefontaine-i edzőtábor első tréningjén készült, és amelyen a pletykák ellenére Griezmann nagyon jó hangulatban volt.

A franciák legközelebb pénteken lépnek pályára Hollandia ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában, majd hétfőn Írországban szerepelnek. Mbappé a francia válogatott új csapatkapitánya.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik