Nemzetközi foci

Fontos részlet derült ki Nagelsmann és a Bayern szakításáról

Alexander Hassenstein / Getty Images
Alexander Hassenstein / Getty Images

A Bayern München tudja, hogyan lopja el a show-t. Miközben Európa az Eb-selejtezők kezdetére figyelt, csütörtök este több lap is tényként kezelte, hogy a klub meneszti vezetőedzőjét, Julian Nagelsmann-t és Thomas Tuchelt nevezi ki a helyére.

A hivatalos bejelentésre még várni kell – az edző maga is csak síelés közben tudta meg, mi a helyzet –, és addig is elég nagy a médiazaj. Sorra jelennek meg a hírek arról, hogy megromlott a viszonya a vezetőséggel, hogy egyes játékosok már nem hisznek a Bayern taktikájában, és hogy bár csak három meccset veszített a csapat egész szezonban, az idén a bajnokságban elszórt tíz pont és a rivális Borussia Dortmund mögé szorulás rossz irányba mutat a klub fejesei szerint.

A német Sky Sport újságírója, Florian Plettenberg közben újabb részlettel szolgáltatott:

Nagelsmann-t nem kirúgják, hanem felmentik a munkavégzés alól, azaz addig továbbra is a Bayern fizetési listáján szerepel majd, míg nem talál magának új csapatot.

Erre a Bild egy korábbi cikke alapján amiatt lehet szükség, mert csak a második éve után határoztak meg rögzített végkielégítést az esetében, azaz a mostani azonnali elküldésének vélhetően elég komoly anyagi vonzata lenne. A 35 éves edzőért világrekordot jelentő 25 millió eurót fizetett ki a Bayern München a Lipcsének, a szerződése pedig 2026-ig szól, és a hírek szerint 666 ezer eurót keres havonta.

Julian Nagelsmann eddig 84 mérkőzésen irányította a Bayernt, a müncheniek ebből 60-szor győztesen hagyták el a pályát 14 döntetlen és tíz vereség mellett. 255 rúgott gól mellett 84-et kapott irányítása mellett a csapat. Egy bajnoki címe és két Szuperkupa-győzelme van a Bayernnél.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik