Nemzetközi foci

„12 ember ellen kellett küzdenünk a pályán” – a Real Madrid TV komoly vádakkal illette az El Clásico bíróját

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Franck Kessié hosszabbításban szerzett góljával a Barcelona 2-1-re nyerte a Real Madrid elleni szuperrangadót, és 12 fordulóval a vége előtt 12 ponttal vezet a nagy rivális előtt.

A meccsnek komoly utóélete volt, a Barca és a Real spanyol válogatott játékosai például nem igazán keresték egymás társaságát az edzőtábor kezdetén. És előkerült egy videó is a Real Madrid TV jóvoltából, ami arról árulkodik, hogy a madridiak nem viselték jól a vereséget.

A videóban a meccs játékvezetőjét, Ricardo De Burgos Bengoetxeát bűnbakként kezelik, elhangzik például egy olyan mondat, hogy a bíró a VAR-szobában ülő César Soto Gradóval együtt mindent elkövetett, hogy ítéletei révén megakadályozza, hogy a Real közelebb kerüljön a tabellán ellenfeléhez.

Ezentúl semmin nem lepődünk majd meg azzal a bíróval kapcsolatban, aki a hibái révén mindig kárt okoz a Realnak. Ezt már eddig is tudtuk. De Burgos Bengoetxea miatt tizenkét ember ellen kellett harcolnunk

– támadják a sporit a videóban.

De Burgos Bengoetxeának a szemére vetik, hogy nem adott sárgát, amikor a meccs elején Sergi Roberto keményen megrúgta Nachót, és azt is nehezményezik, hogy Gavi végigjátszhatta a meccset, pedig már volt egy sárgája, amikor a hajrában elkövetett egy, a realosok szerint szintén lapot érő szabálytalanságot. És szerepel a bűnlajtsromban Marco Asensio VAR-által elvett gólja is, amely 1-1-es állásnál esett nem sokkal a rendes játékidő vége előtt.

„A két játékvezetőnek egyetlen célja volt, hogy kizárja a Realt a bajnoki címért zajló csatából. A 81. percben Asensio gólt szerzett, de a VAR elvette, mert úgy rajzolták be a vonalakat, ahogy az számukra megfelelt. (…) Ezzel szemben megadták Kessié gólját, annak ellenére, hogy Lewandowski szabálytalankodott Carvajallal szemben. De Brugos és Soto Grande elérték a céljukat, és bebiztosították a jövőjüket a játékvezetésben”.

Olvasói sztorik