Nemzetközi foci

Lemondta a válogatottságot a kapus, akit megtámadott egy szurkoló

ANP via Getty Images
ANP via Getty Images

Meglepetésre lemondta a válogatottságot a Sevilla 31 éves kapusa, Marko Dmitrovic.

A szerb futballistának nincs egyszerű szezonja, miközben annyira alulteljesít a csapata a La Ligában, hogy csak két pontra áll a kieséstől, az Európa Ligában az ellenfél szurkolói rendre megtalálják maguknak. A PSV Eindhoven egyik drukkere a pályára is berohant, hogy megverje – ezért később 40 évre kitiltották a stadionból – majd a Fenerbahce fanatikusai is megdobálták mindennel, amit találtak. Ilyen előzmények után döntött úgy, hogy lemondja a válogatottságot.

Néhány napja értesített bennünket, hogy többet nem játszik a válogatottban, mert a klubjára akar koncentrálni. Két év közös munka után a legjobbakat kívántam neki. Ez az ő döntése volt, azt hiszem a Sevilla elsőszámú kapusa akar lenni. Úgy gondolta, van elég fiatal kapus, aki lehetőséget kaphat, ebben pedig teljesen igaza van

– mondta Dragan Sztojkovic szövetségi kapitány a Diario de Sevillának.

Dmitrovic valóban nem dönthetett régen, mivel eredetileg meghívót kapott a márciusi selejtezőkre. Szerbia keretébe Vanja Milinkovic-Savic (Torino), Predrag Rajkovic (Mallorca) és Dragan Rosic (Radnicski) került be. Dmitrovic egyébként nem számított a válogatott elsőszámú kapusának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik