Nemzetközi foci

Hatalmas kapushiba után csoda történt az állami bajnokság elődöntőjében

facebook.com/ecaguasanta
facebook.com/ecaguasanta

Bejutott a Paulista állami bajnokság döntőjébe az alacsonyabb osztályban jegyzett Água Santa.

A kiscsapat sokszor nem is indul az országos ligákban, csak a Sao Paulo környékét magába foglaló állami bajnokságban. Annak ellenére, hogy 2021-ben vívta ki, hogy az állam legjobb csapataival szerepeljen együtt, az idei bajnokságban bombameglepetésre fináléba került. Ehhez kellett viszont a Bragantino kapusának, Cleitonnak a hibája is, aki ugyan kicselezte a rátámadó csatárt, de hosszan tolta meg a labdát, így Lucas Tocatins könnyedén megszerezte azt és kiegyenlített.

Ezután beállt védekezni az Água Santa és mivel kibekkelte a meccset 1-1-gyel, tizenegyesekkel kellett eldönteni, melyik együttes jut fináléba. Rögtön az első lövést megfogta Cleiton, de csapattársai kettő rontással kezdtek, majd sorban mindenki értékesítette a büntetőjét, így bombameglepetésre a kiscsapat került döntőbe.

Nem ez az első eszelős bravúrja az Água Santának, a negyeddöntőben csakugyan tizenegyesekkel ejtette ki a Sao Paulo csapatát. A döntőben két meccse lesz, hogy a Palmeirast is megfricskázza és a legvalószínűtlenebb állami bajnokká váljon.

Olvasói sztorik