Nemzetközi foci

Zlatan Ibrahimovic gólrekorder lett, de a Milan így is kikapott

Timothy Rogers/Getty Images
Timothy Rogers/Getty Images

A Bajnokok Ligájában negyeddöntős AC Milan 3-1-re kikapott az Udinese vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Roberto Pereyra már a 9. percben vezetést szerzett a hazai csapatnak, így a milánóiaknak rohanniuk kellett az eredmény után. Végül sikerült kiegyenlíteni, miután Zlatan Ibrahimovic másodjára értékesítette büntetőjét – az első kísérleténél a tizenhatoson belülre szaladt egy udinei játékos. Ezzel a svéd csatár lett minden idők legidősebb gólszerzője a Serie A-ban.

Mégsem örülhetett szünetben a Milan, mert még a félidő ráadásában Beto újra előnyt szerzett. Térfélcsere után szinte felborult a pálya, nagyon nyomott a vendég együttes, de Kingsley Ehizibuének köszönhetően megint az Udinese talált be, amivel a végeredmény is kialakult.

Az immár három kör óta nyeretlen piros-feketék győzelemmel a második helyre ugorhattak volna, a vereséggel viszont a negyedik pozícióban maradtak. A játéknap korábbi meccsein az újoncok csatáján 1-1 született a Monza-Cremonese találkozó, de a Salernitana és a Bologna sem bírt egymással.

Eredmények – Serie A, 27. forduló

Udinese-AC Milan 3-1 (2-1)
Salernitana-Bologna 2-2 (1-1)
Monza-Cremonese 1-1 (0-0)

pénteken játszották:
Atalanta-Empoli 2-1 (0-1)
Sassuolo-Spezia 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik