Nemzetközi foci

Kiakadt, amiért a visszavonulásáról pletykáltak, majd három hónap után tényleg befejezte a futballt

Silvia Lore/Getty Images
Silvia Lore/Getty Images

Bejelentette visszavonulását Lucas Leiva, a Gremio 24-szeres brazil válogatott játékosa.

A 36 éves védekező középpályás a Porto Alegrében rendezett sajtótájékoztatóján elismerte, hogy a legutóbbi orvosi vizsgálatok után azt javasolták neki, ne végezzen nagy intenzitású fizikai tevékenységet. Leivánál ugyanis szívbetegséget állapítottak meg decemberben, így a további vizsgálatok miatt óvatosságból nem játszott. A problémát megneszelték az újságírók is, így a középpályás Twitter-oldalán fakadt ki, mennyire tiszteletlenek a visszavonulásáról pletykáló lapok.

Úgy tűnik, három hónappal később kénytelen volt meghoznia a nehéz döntést és búcsút intett a futballtól. Leiva a Gremio utánpótlásában nevelkedett, ott kezdte profi pályafutását is, a Libertadores Kupában ezüstérmes volt, majd 2007-ben Liverpoolba igazolt. Az angol csapattal Ligakupát nyert, majd a Lazióhoz igazolt, amellyel egyszer elhódította az Olasz Kupát, végül tavaly visszatért a Gremióhoz.

Hazája felnőtt válogatottjában 24-szer szerepelt, a 2008-as pekingi olimpián bronzérmes volt, 2006-ban pedig őt választották az év legjobb brazil labdarúgójává.

Olvasói sztorik