Nemzetközi foci

Leverkuseni edző: Mindenre fel kell készülni a Fradi ellen

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Xabi Alonso vezetőedző szerint a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának a kétgólos előnye ellenére nagyon koncentrálnia kell csütörtökön a Ferencváros elleni Európa Liga-nyolcaddöntő visszavágóján.

„Intenzív mérkőzésre számítok, amelyen jól kell játszanunk, mert erős ellenfél a magyar bajnok. Mindenre fel kell készülnünk” – fogalmazott sajtótájékoztatóján a játékosként a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember.

Xabi Alonso az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy lenyűgöző a Puskás Aréna, de arra még nem gondol, hogy a döntőt is a legnagyobb magyar stadionban rendezik majd május 31-én, mert odáig még nagyon hosszú út vezet.

Most csakis erre a mérkőzésre koncentrálunk, mert nagyon oda kell figyelnünk, kontrollálni szeretnénk a játékot

– jelentette ki a 41 éves edző.

A Bayer Leverkusen csapatkapitánya, Lukas Hradecky arról beszélt, hogy a magyar szurkolók nagyon szenvedélyesen biztatják a csapatukat, így kiváló hangulat lesz, de erre felkészültek.

„Nagyon tetszik a csapat elmúlt hetekben mutatott mentalitása, ezt kell tovább vinnünk” – mondta a pozsonyi születésű finn válogatott kapus, aki szerint a továbbjutás kiharcolásához kulcsfontosságú lesz, hogy jól védekezzen a német együttes.

A visszavágót csütörtökön 21 órakor rendezik, a mérkőzést a portugál Artur Dias vezeti. A továbbjutó negyeddöntős ellenfele a pénteken 13 órakor kezdődő sorsoláson derül ki, a finálét május 31-én éppen a Puskás Arénában rendezik.

Kapcsolódó
„13 felnőtt futballistánk van” – Csercseszov történelmi meccsre készül a Leverkusen ellen
Az Európa Liga nyolcaddöntőjének csütörtöki visszavágóját kétgólos előnnyel kezdi a német csapat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik