Magyar foci

„13 felnőtt futballistánk van” – Csercseszov történelmi meccsre készül a Leverkusen ellen

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint annak ellenére helyt kell állnia a Ferencvárosnak a Bayer Leverkusen ellen, hogy mindössze 13 bevethető felnőtt játékosa van a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjének csütörtöki visszavágóján.

„A csütörtöki visszavágón 0-2-ről indulunk. A múlt heti meccsen a végeredményt leszámítva, amit szerettünk volna megvalósítani a pályán, az többnyire jól sikerült. Ugyanakkor tudjuk, mire képes az ellenfél, mi pedig nem lőttünk gólokat a helyzeteinkből. Tudjuk, hogy min kell változtatni és azzal a kerettel kell megvalósítani a terveinket, amivel rendelkezünk” – idézte Csercseszovot a klub honlapja.

„Az agresszivitás és a naivitás két külön fogalom. Tudjuk, hogy hajtanunk kell az eredményért, de nem szabad naivan játszani, és úgy kimenni a pályára, hogy nagyon kell koncentrálnunk. Egyértelmű, hogy mást kell játszanunk, mint Németországban, de megesik, hogy jó csapatok ellen nehéz megtalálni a megoldást.”

A szakember sajnálatát fejezte ki, hogy a sérültek közül nincs olyan, aki visszatérhetne, ráadásul Botka Endre sem játszhat eltiltás miatt.

Reméljük, nem történik semmi, minden játékosunk egészséges marad, mert jelenleg összesen 13 felnőtt futballistánk van, a többiek utánpótlás korúak… Történelmi lesz a csütörtöki meccs.

Dibusz Dénes arról beszélt, hogy sose jó vereséggel készülni egy ilyen fontos mérkőzésre, de a Puskás Akadémia elleni találkozót lezárták, mindenki tiszta lapot nyitott hétfőn.

„Egy hete gyakorlatilag helyzet nélkül játszott a Bayer, a második gól sem helyzetből született. A meccs pozitívuma tehát az volt, hogy nem tudták megbontani a védekezésünket, nem volt nagy ziccerük. A tervünket jó százalékban megvalósítottuk, de az eredmény sajnos nem úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna. Tudjuk, hogy minőségi játékosaik vannak, akik a kis lehetőségekből is azonnal lőnek, gólokat szereznek. Ezeket kell elkerülni. Teljesen más mérkőzés lesz a csütörtöki, és ha ki is alakulnak ilyen lehetőségek, nekünk sokkal gyorsabban kell ezekre reagálni.”

A visszavágót csütörtökön 21 órakor rendezik, a mérkőzést a portugál Artur Dias vezeti.

A továbbjutó negyeddöntős ellenfele a pénteken 13 órakor kezdődő sorsoláson derül ki, a finálét május 31-én éppen a Puskás Arénában rendezik.

Kapcsolódó
Leverkuseni edző: Mindenre fel kell készülni a Fradi ellen
Xabi Alonso intenzív mérkőzésre számít csütörtökön.
Olvasói sztorik