Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola elmondta, miért nem hagyta még több gólt lőni Haalandot

Alex Livesey - Danehouse / Getty Images
Alex Livesey - Danehouse / Getty Images

Öt gólja ellenére sem volt teljesen elégedett Erling Haaland azt követően, hogy a Manchester City 7-0-ra legyőzte kedden a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipziget kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A lipcsei 1-1-es mérkőzés után a visszavágón a 22 éves Haaland már az első félidőben triplázott, ezzel legfiatalabb játékosként érte el a 30. BL-gólját, egyben a leggyorsabban, mindössze 25 találkozó alatt jutott el eddig. A szünet után még két gólt szerzett Haaland, a hatodik találat megszerzésére azonban – amely korábban még soha senkinek nem sikerült egy BL-mérkőzésen – már nem volt lehetősége, miután Pep Guardiola a 63. percben lecserélte.

Mondtam neki, mikor elhagytam a pályát, hogy szerettem volna dupla mesterhármast szerezni. De mit lehet tenni?

– ismerte be Haaland, aki egyúttal azt is elárulta: homályosak az emlékei, nem emlékszik a találataira, csupán arra, hogy lőtt és nem gondolkozott. Kitért arra is: elfáradt a gólörömökben.

„Az elmúlt öt évben négyszer megnyerték a Premier League-et. Nem bajnokságot nyerni hoztak engem, azt már tudják, hogyan kell” – utalt arra, hogy a Bajnokok Ligája megnyerése a City célja.

Guardiola a motiváció fenntartásával magyarázta Haaland lecserélését.

Ha ezt a mérföldkövet, ezt a rekordot már 22 évesen elérte volna, unalmas lenne az élete. Így meglesz a célja, hogy a jövőben megtegye itt vagy bárhol. Ezért cseréltem le

– fogalmazott a tréner, hozzáfűzve: miután eldőlt a találkozó és ezzel a párharc is, minél több játékosnak szeretett volna lehetőséget adni.

Haaland mindössze a harmadik futballista lett a sorozat történetében, aki ötször volt eredményes egy mérkőzésen: korábban ez Luiz Adrianónak és Lionel Messinek sikerült, utóbbinál épp Guardiola volt a Barcelona vezetőedzője.

Olvasói sztorik